Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.00

Utrecht, 22-05-2009

Veel te veel gedronken

AMERSFOORT Een 30-jarige Amersfoorter is op vrijdag 22 mei aangehouden omdat hij onder invloed een aanrijding veroorzaakte en daarna doorreed.

Rond 03.45 uur zagen agenten een automobilist nogal vreemde manoeuvres maken met zijn auto. Ook was de auto aanzienlijk beschadigd. De man werd tot stoppen gedwongen en moest blazen. De 30-jarige blies een F. Op het bureau wees de ademanalyse 920 ug/l uit. De man verklaarde dat hij tijdens zijn dronkenmansrit verschillende stoepranden had geraakt en op de Rondweg Oost de macht over het stuur was verloren. Daarbij raakte de auto van de man behoorlijk beschadigd. De man is aangehouden wegens rijden onder invloed en verlaten van de plaats van ongeval.

Aanrijding met letsel

WOUDENBERG Bij een kop-staart aanrijding op donderdag 21 mei op de Zeisterweg zijn vier mensen gewond geraakt.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Provincialeweg N224. Ter plaatse bleek het te gaan om een botsing tussen twee personenautos waarbij vier mensen gewond waren geraakt. Het gaat om een 11-jarige en 6-jarige jongen en een 56-jarige vrouw, allen uit Amersfoort. De auto waarin zij zaten werd van geraakt door een 47-jarige man uit Austerlitz. De toedracht van het ongeluk is nog niet helemaal bekend en wordt door de politie onderzocht. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Klikos in de brand

AMERSFOORT Op de Soesterweg ontstond in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 mei brand in klikos. De politie denkt aan brandstichting.

Rond 01.30 uur kreeg de politie een melding dat een aantal klikos in de brand stonden aan de Soesterweg. Ter plaatse troffen agenten meerdere klikos in de brand aan. De klikos stonden dicht tegen een schuurtje die ook vlam vatte. De Brandweer kon nog net op tijd de brand blussen en voorkomen dat het huis ook vlam zou vatten. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuige(n) van de brand. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Amersfoort, tel.: 0900 88 44.