Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.00 uur

Utrecht, 22-05-2009

Dronken achter het stuur

AMERONGEN Een 48-jarige vrouw uit Maarsbergen is op donderdag 22 mei aangehouden omdat zij haar auto bestuurde terwijl ze behoorlijk wat gedronken had.

Agenten zagen de vrouw op de Rijksstraatweg rijden en viel op door haar rijstijl. De 48-jarige kreeg een stopteken en moest blazen. Uit die eerste test bleek de vrouw te veel gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau wees 815 ug/l uit. Ook bleek de auto van de vrouw uit Maarsbergen niet verzekerd te zijn. Voor beide zaken is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken tegen boom

ACHTERBERG Een 29-jarige man uit Rhenen is op donderdag 21 mei aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een boom was gereden.

Rond 21.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Maatsteeg een auto tegen een boom gereden was. Beide inzittenden, de 29-jarige en een 20-jarige passagier uit Rhenen, waren zelf uit de auto geklommen. Omdat de 29-jarige bestuurder naar alcohol rook moest hij blazen. Het resultaat was een F. Dat betekent doorgaans dat er behoorlijk wat alcohol is genuttigd. De man is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar de verwondingen mee bleken te vallen. Aangezien de man militair is, is het onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.