IBM en Russian Railways bouwen intelligenter transportsysteem 22/05/2009 13:42

PR Newswire

MOSKOU, May 22 /PRNewswire/ --

- Spoorwegnet gebruikt hardware en software van IBM om vracht- en personenvervoer te beheren

Russian Railways, een van de grootste spoorwegexploitanten ter wereld, werkt samen met IBM (NYSE: IBM) om de IT-infrastructuur te optimaliseren en gebruikt nieuwe technologieën om de beheersystemen voor vracht- en personenvervoer te verbeteren.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20090416/IBMLOGO)

Russian Railways heeft een enorm netwerk van passagiers- en vrachttreinen in beheer en is daarbij afhankelijk van een krachtige en dynamische IT-infrastructuur. Om de controle over dit complexe systeem te verbeteren, werken IBM en Russian Railways aan de migratie van het beheersysteem voor vracht- en personenvervoer, alsook financiële beheertoepassingen, naar drie nieuwe, geïntegreerde, tegen rampen beschermde datacentra die gebaseerd zijn op de mainframetechnologie van IBM. Onlangs werd ook het
personeelsbeleidsysteem, dat gebruikt wordt voor de 1,3 miljoen medewerkers van het bedrijf, in de nieuwe infrastructuur geïmplementeerd.

Dit project, waarvan de voltooiing voor 2010 op de agenda staat, zal Russian Railways in staat stellen een systeembetrouwbaarheid en fouttolerantie van 99,9 procent te bewerkstelligen. Daarnaast zullen bedrijfskosten en kapitaal dat nodig is voor toekomstige ontwikkelingen significant omlaag gebracht kunnen worden.

"Spoornetten in Rusland maken al 50 jaar gebruik van IT, maar de laatste jaren was de technologie niet meer toereikend. Nu kunnen we beschikken over de krachtigste en intelligentste hardware en software om onze grootschalige IT-infrastructuur te versterken. Dit wordt voor ons van steeds groter belang nu we onze activiteiten verenigen en we uitkijken naar een gecentraliseerde structuur van ons bedrijf", aldus de directeur van het centrale rekencentrum van Russian Railways, Valeriy Vishnyakov.

IBM werkt wereldwijd met vele andere toonaangevende spoorwegexploitanten aan diverse projecten en assisteert bij het creëren van intelligentere spoorwegsystemen. Door gebruik te maken van hardware, software en diensten van IBM kunnen toonaangevende spoorwegnetwerken de snelheid, veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van zowel passagiers- als vrachttreinen verbeteren.

"In veel landen zijn de nationale spoorwegen van essentieel belang voor de economie. Daarom investeren overheden over de hele wereld sterk in IT-oplossingen om spoorwegen efficiënter en veiliger te maken en om snelheid en monterheid van het spoornet te verbeteren", aldus hoofddirecteur van IBM voor Rusland, Kirill Korniliev. "Door de technologieën en kennis van spoornetten waarover IBM beschikt, is Russian Railways in staat de basis te leggen voor sneller vervoer via spoorwegen in heel Rusland."

Deskundigen van IBM hebben een IT-strategie ontwikkeld waarin de 17 regionale rekencentra en het centrale rekencentrum werden teruggebracht tot slechts drie centra voor gegevensverwerking in Moskou, Sint-Petersburg en Jekaterinenburg. De replicatie van gegevens tussen de faciliteiten maakt het mogelijk gegevens en processen te herstellen in het geval er in de regio een ramp plaatsvindt of een van de centra uitvalt. In een dergelijk geval zal de werklast over de andere twee centra verdeeld worden.

Elk afzonderlijk rekencentrum zal bestaat uit minstens twee IBM System z10-servers waarop IBM DB2 draait en meer dan 15 IBM Power6-servers uit de hoogste en middenklasse. IBM is eerder dit jaar ook een overeenkomst met Russian Railways aangegaan voor de levering van onderhoudsdiensten ten behoeve van de rekencentra.

Russian Railways maakt tevens gebruik van de IBM WebSphere-software voor de belangrijkste interne en externe webportals. De interne portal wordt door de spoorwegmedewerkers gebruikt voor gegevensbeheer en het delen van documenten. De externe portal zorgt voor een verbetering van de gebruikerservaring doordat treinkaartjes online aangeschaft kunnen worden zonder dat reizigers vooraf naar een treinstation hoeven te gaan.

Over Russian Railways
Russian Railways is een van de grootste spoorwegmaatschappijen ter wereld, exploiteert 85.500 km aan spoorwegen en heeft 1,3 miljoen mensen in dienst. Russian Railways vervoert jaarlijks bijna 1,3 miljard passagiers en draagt voor 3,6% bij aan het BBP, verzorgt bijna 80% van alle transport in Rusland en vervoert 1,3 miljard ton goederen per jaar.

Meer informatie over het werk dat IBM wereldwijd met toonaangevende spoornetten verricht, is te vinden op:
http://www.ibm.com/ibm/ideasfromibm/us/smartplanet/topics/smarterrailroads/20090511/index.shtml

Het rapport "The Smarter Railroad" van het Institute for Business Value van IBM is beschikbaar op: www.ibm.com/travel/smarterrailroads

Een video over initiatieven voor intelligenter transport van IBM is te bekijken op: http://www.youtube.com/watch?v=3fCjXMCMjgw

Contactpersonen:

Matt Berry
IBM
mhberry@us.ibm.com

+1-914-766-1715

Jonathan Batty
IBM Russia
Jonathan.Batty@ru.ibm.com
+7-495-775-8800

Matt Berry, IBM, mhberry@us.ibm.com, +1-914-766-1715, of Jonathan Batty, IBM Russia, Jonathan.Batty@ru.ibm.com, +7-495-775-8800; Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20090416/IBMLOGO






-