Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 22-05-2009

Verkeersongeval kost twee jonge mensen het leven

MOERDIJK: Een verkeersongeval op rijksweg A17 heeft vrijdagmorgen het leven gekost aan een 23-jarige Rotterdammer en een 24-jarige vrouw uit Capelle aan de IJssel. De Rotterdammer bestuurde rond 00.30 uur een auto die in een bocht met de aansluiting op de A16 (richting
Dordrecht) door nog onbekende oorzaak met vermoedelijk hoge snelheid uit de bocht vloog.

De auto is vervolgens van het talud afgerold en in een sloot naast de Ketelpolder Oost in het water tot stilstand gekomen. De Rotterdammer werd tevergeefs gereanimeerd, de vrouw uit Capelle aan de IJssel bleek uit de auto geslingerd. Zij werd even verderop gevonden en bleek ook overleden.

Twee andere inzittenden, een 21-jarige man uit Hellevoetsluis en een evenoude vrouw uit Spijkenisse, konden op eigen kracht het wrak verlaten. Zij zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben ter plaatse een technisch (sporen)onderzoek ingesteld. Over de exacte oorzaak is nog geen duidelijkheid. Er zal nog een technisch onderzoek van de auto plaatsvinden om te kijken of daaraan mogelijk gebreken waren die een rol kunnen hebben gespeeld.

Roosendaler (45) verdacht van mishandeling

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagmorgen rond 07.00 uur een
45-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw in hun woning in de wijk Kroeven. De Roosendaler zou geprobeerd hebben zijn vrouw te wurgen. De man stelde op het bureau echter dat zijn vrouw hem niet wilde laten vertrekken uit de woning en dat hij haar daarom wellicht wat hardhandig aan de kant heeft gezet. De Roosendaler is weer op vrije voeten en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Jongeren aangehouden na vernielingen bij school in Roosendaal

ROOSENDAAL: Een 13-jarige jongen en een 17-jarig meisje, beide uit Roosendaal, zijn vrijdagmiddag rond 12.30 uur aangehouden wegens vernieling. Een getuige meldde dat diverse jongeren vernielingen pleegden bij een school aan de Diamantdijk, door onder andere met stenen te gooien. Het tweetal is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 22-05-2009 14:32 | © Regio Midden en West Brabant |