Politie Rotterdam Rijnmond


* TOEZICHT IN HET OUDE WESTEN
ROTTERDAM - Om het veiligheidsgevoel te vergroten en de overlast terug te dringen hielden agenten van ondermeer het wijkteam Oude Westen in de afgelopen week extra toezicht in de wijk. Om voorbereid de zomer tegemoet te gaan krijgt het Oude Westen dit voorjaar een extra impuls op het gebied van schoon, heel en veilig. De Centrumraad doet dat samen met bewoners, diensten en partners die in het Oude Westen werken. Deze voorjaarsactie duurt tot halverwege juni. Gedurende deze periode zullen verschillende partijen hun reguliere inzet intensiveren. De nadruk ligt op preventie en betrokkenheid. De Roteb en Gemeentewerken pakken de openbare ruimte aan. Met name de wijkinitiatieven die in het kader van de voorjaarsactie ontstaan worden gestimuleerd en krijgen aandacht. Op verschillende tijdstippen en locaties zijn door de politie verkeerscontroles gehouden waarbij 316 auto's zijn gecontroleerd. Hierbij zijn 109 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Voor het overschrijden van de maximumsnelheid zijn van de 200 gecontroleerde bestuurders er 41 bekeurd. Tijdens een fietsencontrole zijn 15 fietsen gecontroleerd en bleek er 1 van diefstal afkomstig. De eigenaar is bekeurd voor heling. Acht fietsers kregen een boete voor het rijden over de stoep. Tien bedrijven werden tijdens openings- en sluitingstijden bezocht om tips te geven om zo overvallen te voorkomen. Ook werd voorlichting gegeven op een school aan de groepen 7 en 8 over jongeren en alcohol en het gevaar van loverboys.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA MISHANDELING
ROTTERDAM-CENTRUM - Een 25-jarige man is donderdagavond, om ongeveer half tien, mishandeld door een 40-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer liep op het Delftseplein toen hij werd aangesproken door een bekende van hem. Deze begon direct op hem in te slaan. Het slachtoffer rende nog weg maar de dader achtervolgde hem en sloeg hem opnieuw verschillende malen en beroofde hem van zijn spullen. Toen de dader in een auto wilde vluchten was de politie al ter plekke en zij hielden de man aan. Hij is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in, onder andere aan de hand van camerabeelden.


* MAN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN FIETS
ROTTERDAM-CENTRUM - Politiemensen zagen donderdagmiddag, rond half drie, een man fietsen op de Mathenesserlaan. Het viel hen op dat hij op een damesfiets reed waar geen slot op zat. Nadat zij de 30-jarige Rotterdammer hadden stilgezet en de fiets hadden gecontroleerd bleek deze gestolen te zijn. De man is aangehouden voor Heling en overgebracht naar een politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


* POLITIE TREFT VUURWAPEN AAN: TIENER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politieagenten van het district West hielden donderdagmiddag een jongen aan. Rond vier uur meldde een getuige dat hij een tiener met een vuurwapen zag op de vd Duijn v Maasdamweg. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Op de betreffende locatie zagen zij de 13-jarige Rotterdammer lopen. Aangezien hij aan het signalement voldeed werd hij staande gehouden. Bij fouillering bleek hij een zogenaamde bibigun bij zich te dragen. Dit is in beslag genomen voor vernietiging. De jongen is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* POLITIE ZET AED IN
VLAARDINGEN / WATERWEG-NOORD - De politie zet regelmatig een AED in. Zo ook op donderdagmiddag rond half drie. Toen kreeg de politie melding van een man die onwel was geworden op zijn bank in een woning aan de Acaciadreef. Direct begonnen agenten in het huis met reanimeren en sloten zij de AED aan. Tijdens deze hulpverlening kreeg de man weer ademhaling en hartritme. De 62-jarige man uit Vlaardingen is met een ambulance met spoed overgebracht naar het EMC.


* ONDERZOEK NAAR INBRAAK BIJ SPORTCOMPLEX

MAASSLUIS - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord stelt een onderzoek in naar een inbraak. Bij de hockeyvereniging aan het Dr A. Schweitzerdreef is maandag tussen 15:00 en 17:30 ingebroken. De inbrekers kwamen via een opengebroken raam het pand binnen. Hier verzamelden zij goederen waaronder drank en enkele sportgoederen. Deze werden later teruggevonden. Er is een onderzoek gestart.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 14-jarige Rotterdammer is woensdagmiddag rond kwart voor vier op de Argonautenweg aangehouden voor heling van een fiets. Surveillerende politieagenten zagen de knul met twee vrienden op fietsen rijden. Zij stalden vervolgens hun fietsen, waarna de 14-jarige jongen een meisje uitmaakte van kuthoer. Hierop werd de jongen aangesproken waarna bleek dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Ook bleek de fiets waarop hij reed gestolen te zijn. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij na overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 300 euro kreeg. Tevens kreeg hij een waarschuwing gebiedsontzegging in verband met het verstoren van de openbare orde.


* OVERLASTGEVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het veroorzaken van overlast. Donderdagmiddag rond vier uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op het Noordplein. Op die locatie zagen agenten niets, maar werden aangesproken door enkele kinderen die verklaarden dat een man hen achterna had gezeten, hen had bedreigd en hun voetbal meerdere malen had lekgeprikt. Op basis van het signalement stelden agenten een onderzoek in de omgeving in waarna ze de man zagen en aanhielden. De verdachte verzette zich meteen en beledigde de politiemensen. De man is over een fiets heengetrokken en op de grond gelegd om hem onder controle te krijgen. De 44-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. De man zal onderzocht wordt door de hulpverlening.


* POLITIE ONDERZOEKT STRAATROOF
SPIJKENISSE - Een 34-jarige Spijkenisser liep in de nacht van donderdag op vrijdag, om ongeveer kwart voor één, samen met een kennis op het Borstelgras toen hij werd overvallen door een onbekende man. De twee liepen op het fietspad van het Borstelgras in de richting van de Akkers. Het latere slachtoffer ging geld pinnen om een auto te kopen toen plotseling een man op hem afkwam die hem onder bedreiging van een wapen zijn geld afnam. Hij werd met het wapen geslagen en liep daarbij verschillende verwondingen op. De metgezel van het slachtoffer maakte zich snel uit de voeten. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof en verzoekt iedereen die iets heeft gezien van dit voorval, of die andere informatie heeft die kan bijdragen aan de oplossing van deze zaak, contact op te nemen met de afdeling Opsporing van het district de Eilanden op telefoonnummer 0900-8844 of via 'M' Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

SPIJKENISSE - Toen politiemensen donderdagmiddag, rond kwart voor vijf, naar een woning aan de Cederstraat gingen troffen zij daar een vrouw aan die was mishandeld. De 23-jarige bewoonster vertelde dat zij door haar 25-jarige vriend was geslagen en dat hij haar keel had dichtgeknepen. Zij had diverse verwondingen opgelopen. De vriend had de woning inmiddels verlaten. Een andere eenheid van de politie trof hem aan op de Eikenlaan en daar is hij aangehouden vanwege huiselijk geweld. Hij heeft een huisverbod gekregen.


* SCOOTER EN PEPPERSPRAY IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - De scooter van een 19-jarige Rotterdammer is donderdagavond in beslag genomen op de Pascalweg. Na fouillering bleek hij een busje pepperspray bij zich te hebben. Ook dit is in beslag genomen. Rond tien uur hielden politieagenten de jongen staande in verband met een melding over een gestolen scooter. De jongen ging er vervolgens vandoor. Zijn vlucht duurde kort want andere politieagenten reden de jongen klem waarna hij is aangehouden. Tijdens de fouillering werd het busje pepperspray aangetroffen en in beslag genomen. Na onderzoek op het bureau bleek dat het kenteken van de scooter niet voorkwam bij de RDW. Hierom is de scooter in beslag genomen en wordt onderzoek gedaan naar het rijden met een valse kentekenplaat. Tevens kreeg de verdachte een bekeuring voor het niet dragen van een helm, het onverzekerd rijden, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het rijden zonder dimlicht. Ook wordt onderzocht of de bromfiets is gestolen.


* POLITIE ONDERZOEKT MISHANDELING
ROTTERDAM - Politiepersoneel stelt een onderzoek in naar een mishandeling. Woensdagavond liep een 56-jarige Rotterdammer op een zebrapad aan de Strevelsweg. Hier reed een busje volgens de verdachte met een behoorlijke snelheid op hem in, waarop de Rotterdammer non-verbaal duidelijk maakte dat hij hier niet van gediend was. De bestuurder van het voertuig stopte en stapte uit. Hij gaf het slachtoffer vervolgens verschillende klappen en schoppen. Rond kwart voor twaalf werd de politie gewaarschuwd. Agenten stelden een buurtonderzoek in maar troffen de verdachte niet meer aan. Het onderzoek wordt voortgezet.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VECHTPARTIJ
ROTTERDAM - Een 19-jarige Rotterdammer is rond middernacht aangehouden voor openlijke geweldpleging in een horecagelegenheid aan de Zenostraat. Twee 19-jarige stadsgenoten kregen ruzie met een drietal bezoekers. Een en ander liep uit de hand waarbij de twee slachtoffers flinke trappen en schoppen kregen. De verdachte ging er vervolgens vandoor, samen met twee vrienden. Aan de hand van het kenteken kon de 19-jarige verdachte worden aangehouden. De recherche stelt een onderzoek in naar de andere twee verdachten. De slachtoffers zijn behandeld in het Maasstad ziekenhuis. Zij doen aangifte.