KNHS


I.P.S. Painted Black geblesseerd
22 mei 2009
Anky - Painted Black 2

Salinero aan start op NK Dressuur
ERP (KNHS) - De hengst I.P.S. Painted Black heeft tijdens het dekken een blessure opgelopen aan zijn heup. Daardoor is deze hengst gedurende enige tijd niet inzetbaar als sportpaard én als dekhengst.

Volgens amazone Anky van Grunsven zijn de vooruitzichten dat de hengst binnen afzienbare tijd - twee tot drie maanden - weer volop in training kan worden genomen. Anky zegt daarover: "Painted is keihard tegen een deur aangelopen op weg naar het fantoom waarop hij moest dekken. Ik baal er natuurlijk ontzettend van, maar gelukkig komt het wel weer helemaal goed. Painted zou op verschillende belangrijke concoursen in juni aan de start komen, maar dat gaat nu helaas niet door. Erg jammer, want Painted Black stak in een fantastische vorm! Ik geef hem echter wel alle tijd om weer goed te herstellen".

Anky van Grunsven komt met I.P.S. Salinero wel aan de start van het Nederlands Kampioenschap Dressuur, dat van 4 tot en met 6 juni tijdens Outdoor Gelderland op het landgoed Middachten in De Steeg wordt verreden.

foto: Persburo Melissen