Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk e.o. - Aanpak Scooteroverlast

Samenwerking Rotterdam

Nieuwerkerk, 22-05-2009 o Politie Hollands Midden heeft in samenwerking met het politiekorps Rotterdam Rijnmond, het Regionaal Verkeershandhavingsteam en de Groenservice Zuid Holland controles op brommers en scooters gehouden om de overlast van deze weggebruikers terug te dringen. De controles vonden op woensdag 20 mei tussen 14.00 uur en 23.00 uur plaats.

118 scooters werden tijdens de controle aan de kant gezet en gecontroleerd op de technische staat, de aanwezigheid van de juiste papieren (rijbewijs, kentekenbewijs) en de gedragingen in het verkeer.

In totaal heeft de politie 74 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Het grootst aantal bekeuringen, 28, werd uitgeschreven omdat de scooter opgevoerd was. 5 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen (goedgekeurde) helm droegen. Voor het niet kunnen tonen van de juiste papieren werden er 14 bekeuringen uitgeschreven. Vier bromfietsers bleken helemaal niet verzekerd te zijn en 5 reden er zonder rijbewijs, ook zij werden bekeurd.

De politie beboete twee bromfietsers die niet de rijbaan gebruikten op het moment dat dit verplicht was. Ook hebben agenten aan drie bestuurders een bekeuring uitgeschreven omdat de remmen van hun scooter niet goed werkten. De bestuurders waarvan de scooter niet voldeed aan de technische eisen of geen juiste papieren hadden konden lopend met de scooter aan de hand verder

Op diverse plaatsen in het gebied tussen Rotterdam, Nieuwerkerk en Moordrecht werden de scooters en brommers gecontroleerd. In Nieuwerkerk werd er gecontroleerd op de Iersestraat en de IJssellaan. In Rotterdam vonden de controles plaats op de Laan Dada, de Schollevaarsdreef en de Brandingdijk en in Moordrecht op de Smidse.