Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Intentie voor samenwerking sportpark Bijlmerpark

22 mei 2009

De toekomstige sportverenigingen van het sportpark Bijlmerpark en stadsdeel Zuidoost ondertekenden maandag 18 mei jl. een intentieverklaring als eerste stap in de richting van een samenwerking op het sportpark.

Stadsdeel Zuidoost en de sportverenigingen SV Bijlmer, SV Kerngroep Surinaamse Jongeren Bijlmermeer, SV Kismet 1982, SV Continental Sport en Atletiek Vereniging Feniks namen met de ondertekening van de intentieverklaring een belangrijke stap in de richting naar een gezamenlijk gebruik van de accommodatie. De komende periode zal stadsdeel Zuidoost met de betrokken partijen nader overleg voeren over het beheer en exploitatie van de accommodatie.

Multifunctioneel
Centraal gelegen in het nieuwe Bijlmerpark komt het sportpark. Vanaf september 2010 kunnen sporters in het sportpark terecht voor atletiek, voetbal, cricket en andere sporten. Het wordt een multifunctioneel sportpark met drie kunstgrasvelden, een vierhonderd meter lange atletiekbaan en een accommodatie, waarin de kleedkamers, horecafaciliteiten, kantoorruimte en ruimten voor kinderopvang en naschoolse opvang zijn ondergebracht. De accommodatie wordt langs de Karspeldreef gebouwd waarbij de kantine zicht heeft op het hoofdveld. Het ontwerp van DaF-architecten bevat 70 parkeerplaatsen op het dak van het gebouw, wat weer ruimtebesparend is voor de omgeving.

Centraal
Het Bijlmer Sportpark komt te liggen in het nieuwe Bijlmerpark. Bijzonder aan het sportpark is de centrale ligging, midden in het stadsdeel. Hiermee is een prachtige voorziening gecreëerd waardoor bewoners niet meer naar de rand van het stadsdeel of naar een andere gemeente hoeven om te sporten.

Nieuwe stijl
Naast de vaste gebruikers van het sportpark, wordt het sportpark Bijlmerpark ook echt een sportpark nieuwe stijl. Het uitgangspunt hierbij is dat het sportpark intensief wordt gebruikt. Zo bekijken de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer (OSB) en het ROC van Amsterdam scholen of ze voor hun sportlessen ook gebruik zullen maken van de velden waardoor het sportpark optimaal wordt benut.

Klik hier om een kijkje te nemen in het nieuwe sportpark.


---