VerkeersInformatieDienst


Pinksterweekend 2009

22 mei 2009, 15:36
Er worden tijdens de Pinksterdagen goede weersomstandigheden verwacht. Daarom is de verwachting van de VerkeersInformatieDienst dat velen al op vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur gaan vertrekken richting hun vakantiebestemming. Er moet rekening worden gehouden met een zeer drukke avondspits

De bestemming van de vakantiegangers zal hoofdzakelijk zijn geconcentreerd op verkeer richting de campings op de Veluwe maar ook naar vakantiebestemmingen in Zeeland, Friesland en Noord-en Zuid-Holland. Ook zal er extra drukte zijn vanuit Duitsland, eveneens richting de Veluwe en de kust.

Op zaterdagochtend zal het vanaf 10.00 uur drukker worden door binnenkomend vakantieverkeer vanuit Duitsland. Dit verkeer gaat voornamelijk via de A12 richting de kust en op de A58 richting Zeeland.

De drukte zal zich voornamelijk concentreren op de: A- 1, richting Apeldoorn, tussen Amsterdam en het knooppunt Hoevelaken.
A- 2, in zuidelijke richting, tussen Utrecht en den Bosch, bij Eindhoven en voor Maastricht.
A- 6 en A- 7, voor het knooppunt Joure.
A-12, richting Arnhem, tussen Utrecht en Ede en richting Utrecht, tussen Zevenaar en Ede en voor Den Haag richting Den Haag. A-16, voor de Moerdijkbrug richting Breda/Antwerpen A-28, richting Zwolle, tussen Utrecht en Harderwijk. A-58, richting Middelburg, bij het knooppunt Markiezaat

Ook zullen er tijdens de Pinksterdagen veel dagjesmensen zijn, die op zoek gaan naar de diverse woonboulevards, maar ook naar de diverse attracties in Nederland. Het ligt meestal aan de weersomstandigheden waarna men weer op maandag terug naar huis gaat. Bij mooi weer blijft men wat langer op de camping. Is het minder mooi dan vertrekt men eerder naar huis.
Op Zandvoort worden weer de jaarlijkse Pinksterraces gehouden. Extra drukte, vooral op de A200 en A205 richting Zandvoort, op zaterdag bij de trainingen en op zondag bij de races en in Landgraaf wordt tussen zaterdag 30 mei en maandag 1 juni het jaarlijkse Pinkpop gehouden. Drukte dus op de A2 richting Maastricht en op de A-76 richting Landgraaf.