Politie Hollands Midden Leiderdorp

Snelheidscontrole N445 en N446

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 19 mei een snelheidscontrole uitgevoerd op de N445 en N446 in de omgeving van Leiderdorp. Buurtbewoners hadden bij de politie geklaagd over onveiligheidsgevoelens in het verkeer, doordat er te snel gereden zou worden. Er is met een lasergun op snelheid gecontroleerd, zodat de overtreders direct aangesproken konden worden op hun verkeersgedrag.

Op beide locaties zijn in totaal vijf bestuurders bekeurd, omdat zij harder reden dan de toegestane 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 155 km/u! Aangezien dit een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/u betreft, is van deze bestuurder het rijbewijs direct ingevorderd.

De politie zal de komende tijd de controles op deze wegen gaan uitbreiden.

Nieuwerkerk aan den IJssel/ Aanpak Scooteroverlast

Moordrecht/ Rotterdam/

Politie Hollands Midden heeft in samenwerking met het politiekorps Rotterdam Rijnmond, het Regionaal Verkeershandhavingsteam en de Groenservice Zuid Holland controles op brommers en scooters gehouden om de overlast van deze weggebruikers terug te dringen. De controles vonden op woensdag 20 mei tussen 14.00 uur en 23.00 uur plaats.

118 scooters werden tijdens de controle aan de kant gezet en gecontroleerd op de technische staat, de aanwezigheid van de juiste papieren (rijbewijs, kentekenbewijs) en de gedragingen in het verkeer.

In totaal heeft de politie 74 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Het grootst aantal bekeuringen, 28, werd uitgeschreven omdat de scooter opgevoerd was. 5 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen (goedgekeurde) helm droegen. Voor het niet kunnen tonen van de juiste papieren werden er 14 bekeuringen uitgeschreven. Vier bromfietsers bleken helemaal niet verzekerd te zijn en 5 reden er zonder rijbewijs, ook zij werden bekeurd. De politie beboete twee bromfietsers die niet de rijbaan gebruikten op het moment dat dit verplicht was. Ook hebben agenten aan drie bestuurders een bekeuring uitgeschreven omdat de remmen van hun scooter niet goed werkten. De bestuurders waarvan de scooter niet voldeed aan de technische eisen of geen juiste papieren hadden konden lopend met de scooter aan de hand verder

Op diverse plaatsen in het gebied tussen Rotterdam, Nieuwerkerk en Moordrecht werden de scooters en brommers gecontroleerd. In Nieuwerkerk werd er gecontroleerd op de Iersestraat en de IJssellaan. In Rotterdam vonden de controles plaats op de Laan Dada, de Schollevaarsdreef en de Brandingdijk en in Moordrecht op de Smidse.

Haastrecht Controle op gewicht van lading

De politie heeft op woensdag 20 mei een controle uitgevoerd op het gewicht van de belading van vrachtwagens. Over de Bredeweg mag maximaal 15 ton worden vervoerd. In totaal zijn deze dag 12 vrachtwagencombinaties gewogen. Een van hen was te zwaar beladen en overschreed de 15 ton met 35%. De chauffeur bleek ruim 20.000 kilo te vervoeren. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voorkomen van schade aan de weg

De politie controleert veelvuldig op het overschrijden van de 15 ton limiet. De Krimpenerwaard kent namelijk een zeer slappe bodemgesteldheid, waardoor al snel schade ontstaat aan wegen. Zeker als voertuigen te zwaar zijn. Deze politiecontroles zijn mede gebaseerd op een convenant met het Hoogheemraadschap en de gemeentes van de Krimpenerwaard, waarin gesteld wordt dat de politie een minimaal aantal uur per jaar controleert op de '15-tonswegen'.

Leiden Mishandeling in de Kopermolen

Op donderdag 21 mei om 10.40 uur is een 66-jarige vrouw uit Leiden mishandeld in winkelcentrum de Kopermolen. De vrouw ziet in de winkelpassage een meisje op haar af fietsen. In het passeren raken ze elkaar waarop de vrouw het meisje aanspreekt dat zij daar niet mag fietsen. Een 17-jarig meisje uit Leiden dat achter de fietsster loopt, slaat en schopt vervolgens de vrouw. De vrouw loopt een lichte hersenschudding op. De politie kan via camerabeelden de meisjes identificeren en is direct naar hen op zoek gegaan. Het 17-jarige meisje is die middag aangehouden en ingesloten. Zij wordt vandaag voorgeleid. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden op 0900-8844 (lokaal tarief).

--- einde berichten ---