Ingezonden persbericht


Persbericht

Diemen, 22 mei 2009

Generali roept intermediairs op voor inschrijving Innovatieprijs

Generali hecht grote waarde aan het stimuleren van innovatie binnen de intermediaire verzekeringsbranche. Daarom spoort Generali intermediairs aan zich in te schrijven voor de Generali VB Innovatieprijs 2009. Voor het vierde jaar in successie organiseert Generali deze prijs samen met Het Verzekeringsblad (VB). De prijsuitreiking is volgens traditie tijdens de VerzekeringsBranchedag op 19 november aanstaande. Op www.Generali-VB-Innovatieprijs.nl staat uitgebreide informatie en het aanmeldingsformulier. Aanmelden van de eigen innovatie of die van een collega intermediair, en dat is nieuw dit jaar, kan tot 31 augustus aanstaande.

Generali VB Innovatieprijs vernieuwd
Ook de prijs zelf heeft een niet onbelangrijke vernieuwing ondergaan. Naast het aanmelden van een eigen innovatie is het jaar voor het eerst ook mogelijk de innovatie van een collega intermediair voor de prijs aan te melden. De jury verwacht met deze `innovatie' nog meer aanmeldingen. Ook als de innovatie niet op alle criteria scoort, is er kans van slagen. Juist relatief eenvoudige en met geringe investeringen te realiseren verbeteringen van (advies)processen, klantcontacten en dienstverlening kunnen hoog scoren en direct bijdragen aan vertrouwen bij de consument en verbetering van het imago van de branche in het algemeen. Op www.Generali- VB-Innovatieprijs.nl staat meer informatie over de beoordelingscriteria. Daar is ook het aanmeldingsformulier te downloaden waarmee innovaties tot 31 augustus aanstaande zijn aan te melden.

Innovatie in tijden van economisch recessie
Prof. dr. M. (Mark) de Jong, Algemeen Directeur Novay, onderschrijft als voorzitter van de jury het belang van innovatie: "Juist nu is de urgentie om te innoveren groter dan ooit en het delen van kennis noodzakelijker." Hij voert ook dit keer de jury aan die voor het vierde jaar op rij de prijs uitreikt. Prof. dr. W.F. (Fred) van Raaij, hoogleraar Economische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg, vertegenwoordigt naast hem de wetenschap. Vanuit de branche nemen zitting de respectievelijke voorzitters van de NBVA en NVGA mr. A.R. (Rob) Groenemeijer en mr. A.A.T. (Toine) Beljaars. Vanuit de NVA sluit de heer R. (Rob) van Os, penningmeester, aan. De jury wordt gecompleteerd door de heren T. (Taco) Morelisse, MBA, CEO van Kluwer en F. (Freek) Wansink, algemeen directeur van Generali verzekeringsgroep. De afgelopen periode zijn er ontwikkelingen die het draagvlak voor de prijs vergroten en de aandacht voor de deelnemers, zeker ook buiten de branche, sterk doen groeien. "Veranderingen in de branche komen sneller dan menigeen hoopte. Het is dus evident dat er vernieuwing moet komen", aldus Freek Wansink, algemeen directeur van Generali en uitgesproken pleitbezorger van de Generali VB Innovatieprijs.

Prijzengeld in totaal 10.000,-
Evenals voorafgaande jaren zijn er twee prijzen te winnen; de Innovatieprijs voor de beste, geïmplementeerde innovatie en de Aanmoedigingsprijs voor innovaties die nog in ontwikkeling zijn. Het prijzengeld is 7.500,- voor de Innovatieprijs en 2.500,- voor de Aanmoedigingsprijs. De werkelijke beloning is natuurlijk de aandacht, stimulans en input die deze prijs geeft voor de eigen onderneming van de winnende intermediairs.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali vindt u op: www.generali.nl