Ingezonden persbericht


Rotterdam / Den Haag (HLM) | 11 mei 2009

Bijzonder Hindustaans Film- en muziekfestival 2009

Bollywood topfilmmaker Mukesh Bhatt en Haagse Wethouder Rabin Baldewsingh openen 10e editie van het festival

Op 22 mei 2009 start de 10e editie van het Hindustaans Film- en muziekfestival te Den Haag. Dit jaar kent het festival een eigentijdse, bijzondere invulling. De Indiase topproducent Mukesh Bhatt, maker van Bollywood hitfilms zoals ´Aashiqui´ (Geliefde), ´Raaz´(Geheim), ´Gangster´ en ´Woh Lahme´ (Die tijd), zal te gast zijn op de openingsdag. Hier zal hij on-stage geïnterviewd worden door de Haagse Wethouder van Burgerschap, Deconcentratie, Leefbaarheid en Media, Rabin Baldewsingh.

Mukesh Bhatt, verbonden aan Vishesh films, geldt als een innovatieve filmmaker die Indiase taboeonderwerpen zoals zelfdoding en buitenechtelijke relaties niet schuwt in zijn films. In gesprek met Wethouder Baldewsingh zal hij ingaan op zijn bijzondere manier van film maken, onderwerpkeuzes en het succes dat hij als een van de weinige Indiase filmmakers met zijn type films weet te behalen. Na dit gesprek zal de film Woh Lamhe van Vishesh Films worden vertoond als openingsfilm van het festival. De officiële opening van het festival zal worden voorafgegaan door een seminar van Media & Entertainment India (ME-INDIA). ME-INDIA is een publiek-privaat initiatief van de Nederlandse Media- en Entertainmentindustrie en het Ministerie van het Economische Zaken om de Media en Entertainmentindustrieën van Nederland en India dichter tot elkaar te brengen. Het Hindustaans Film- en muziekfestival is één van de private partijen verbonden aan het ME-INDIA programma.

Het driedaagse festival zal verder een keur aan zang en dans brengen. Het populaire interactieve onderdeel, waarbij het publiek verzoeknummers (vermais) mag aanvragen die vervolgens live door een muziekgroep wordt gespeeld, vindt plaats op 24 mei.

Het festival vindt plaats van 22 tot en met 24 mei in Theater aan het Spui. Kaarten voor de opening met Mukesh Bhatt en Wethouder Rabin Baldewsingh zijn vanaf maandag 11 mei voor ¤ 7,50 per stuk verkrijgbaar aan de kassa van Theater aan het Spui. Kaarten voor het programma op 23 en 24 mei zijn dan ook verkrijgbaar voor ¤ 5,00 eveneens aan de kassa van Theater aan het Spui. Voor meer informatie over het festival kunt u terecht op www.hindustaansfilmfestival.nl.

Meer informatie over het ME-INDIA kunt u vinden op www.me-india.eu. Het ME-INDIA seminar is niet toegankelijk voor het publiek, alleen voor genodigden.
---