Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 11 mei 2009

Spannende nachtelijke vaarexcursie in Ilperveld

Op vrijdag 22 mei van 22.00 tot 24.00u kunt u meevaren met de speciale excursie 'Nachtgeluiden'. Deze wordt georganiseerd door Landschap Noord-Holland en start bij het Bezoekerscentrum Ilperveld. Voor diegenen die liever overdag het natuurgebied verkennen zijn vaarexcursies gepland op zondag 17, donderdag 21 (Hemelvaartsdag) en zondag 24 mei. Op deze dagen kunt u van 13.30 tot 15.30u meevaren met de excursie 'Weidevogels'.

De speciale avondexcursie start bij avondlicht. Vanaf het water zien we de zonsondergang en varen daarna een stuk door het nachtelijke donker. We varen vooral door het noordwesten van het Ilperveld, door het berkenbroekbos (moerasgebied) en de rietvelden.

Tal van vogels zijn 's nachts actief en we zullen veel rietvogels horen. Zo hoort u mogelijk de 'snor', te herkennen aan zijn trillende stemgeluid dat lijkt op een wekker. Ook de bosrietzanger, die een heel goede imitator is van andere vogels (zoals de kip, spreeuw en kievit) is te horen, evenals de kleine karekiet. Misschien is zelfs de roerdomp te zien. Deze vogel heeft veel voedsel nodig voor zijn/ haar jongen en is ook 's nachts heel druk in de weer met voedselvluchten.

Bij de excursie 'Weidevogels' gaan we vooral op zoek naar pulletjes. Ook het vleesetende plantje zonnedauw is nu veel te zien. Zeldzaam in Nederland, maar gelukkig nog volop aanwezig in het Ilperveld. Neemt u vooral een verrekijker mee en een fototoestel!

Iedereen die mee wil varen met een excursie is van harte welkom in Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Het is fijn als u van te voren kunt reserveren bij de Informatiewinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088 - 006 44 55. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon. Bent u beschermer van Landschap Noord-Holland, dan betaalt u ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar mogen mee voor ¤ 4,50. Denkt u om gepaste kleding, het kan nat en modderig zijn.



Landschap Noord-Holland