Ingezonden persbericht


Published: 07:30 22.05.2009 GMT+2 /HUGIN /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718

OctoPlus publiceert prospectus voor notering van aandelen

NIET VOOR VERZENDING, DISTRIBUTIE OF PUBLICATIE IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, AUSTRALIë, CANADA OF JAPAN

OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO), publiceert vandaag een prospectus ten aanzien van de toelating tot de notering aan en handel op Euronext Amsterdam by NYSE Euronext per 22 mei 2009 van 13,996,250 nieuw uitgegeven gewone aandelen. De desbetreffende aandelen zijn uitgegeven in het kader van een onderhandse plaatsing en een conversie van converteerbare leningen die op 19 februari van dit jaar door de Onderneming werd aangekondigd en op 25 februari werd afgerond. Dit prospectus werd goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op 20 mei 2009.

Het prospectus is beschikbaar in het Investor Relations gedeelte van de website van de Onderneming: www.octoplus.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: telefoonnummer 071 524 1071, of stuur een e-mail naar Investor Relations via IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus
OctoPlus is een productgeoriënteerd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling voor zijn klanten van verbeterde farmaceutische producten, gebaseerd op gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. In plaats van vroege-fase-onderzoek uit te voeren om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken, richt OctoPlus zich voor zijn klanten op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.

Het klinisch meest vergevorderde product dat onze technologie incorporeert is Locteron(TM), een formulering van interferon alfa met geleidelijke afgifte, voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product is uitgelicenseerd aan Biolex Therapeutics, wordt momenteel onderzocht in Fase II studies en wordt geproduceerd door OctoPlus.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.

Dit bericht vormt geen aanbod tot verkoop of verzoek om enig aanbod tot aankoop van welke aandelen of andere effecten van OctoPlus dan ook (de "Effecten") in de Verenigde Staten of in welk ander rechtsgebied dan ook.

De Effecten zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de "Securities Act"), en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten of aan, voor rekening van of ten bate van, U.S. persons (zoals deze term is gedefinieerd in Regulation S onder de Securities Act), tenzij zij zijn geregistreerd onder de Securities Act of er een vrijstelling van dergelijke registratie geldt. Er wordt geen publieke aanbieding van aandelen OctoPlus gedaan in de Verenigde Staten.

Dit bericht vormt geen prospectus. Het prospectus gedateerd 20 mei 2009 waarnaar in dit persbericht wordt gerefereerd is beschikbaar in het Investor Relations gedeelte van de website van de Onderneming en via de website van Euronext Amsterdam (alleen voor Nederlandse inwonenden).

Dit document kan toekomstgerichte verklaringen bevatten die verband houden met de onderneming, de financiële prestaties en resultaten van OctoPlus N.V. alsmede de bedrijfstak waarin het bedrijf opereert. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen, inschattingen en voorspellingen van OctoPlus N.V., evenals zijn verwachtingen met betrekking tot externe omstandigheden en gebeurtenissen. Met de woorden "verwachten", "voorzien", "voorspellen", "schatten", "van plan zijn", "kunnen zijn", "had kunnen zijn", "behoren", "zullen", "voornemens zijn", "geloven" en soortgelijke uitdrukkingen worden toekomstgerichte verklaringen bedoeld. Wij waarschuwen investeerders dat bepaalde belangrijke factoren, en de risico's en onzekerheden die inherent zijn aan dergelijke verklaringen, ervoor kunnen zorgen dat feitelijke resultaten of uitkomsten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten of uitkomsten die in toekomstgerichte verklaringen zijn vervat. In het geval van enige tegenspraak tussen een Engelstalige en een Nederlandstalige versie van dit document, gaat de Engelstalige versie voor boven de Nederlandstalige versie.