Kroon op het werk

Fortis Bank Nederland wint Kroon op het Werkprijs 2008

P E R S B E R I C H T

Fortis wint Kroon op het Werkprijs 2008

Hoofddorp, 21 mei 2008

Fortis Bank Nederland NV uit Utrecht heeft de Kroon op het Werkprijs 2008 gewonnen. Zij kreeg deze prijs omdat ze zeer consequent aandacht besteed aan het gezondheidsbeleid. Fortis werkt op een gedegen manier aan preventie en zet bij ziekte stevig in op reintegratie. Daarbij legt Fortis de nadruk op de mogelijkheden en niet op de beperkingen en geeft haar medewerkers blijvend aandacht. Het gezondheidsmanagement wordt zowel door de directie en leidinggevenden als door de werknemers op enthousiaste wijze met veel overtuiging gedragen. Voor deze prijs waren verder nog genomineerd De Friesland Zorgverzekeraar (Leeuwarden), Heling en Partners BV (Assen), IGO-Post B.V. (Helmond) en Thermotrans Adam Uden BV (Uden)

De Kroon op het Werkprijs is een landelijke werkgeversprijs die jaarlijks toegekend wordt aan een organisatie die opvalt door de wijze waarop zij vormgeeft aan gezondheidsmanagement, preventie van verzuim, arbeidsongeschiktheid en (re)integratie. De prijs wordt toegekend door het Werkgeversforum Kroon op het Werk en bestaat uit een bronzen beeld van Theo Mackaay. De jury voor deze prijs stond dit jaar onder voorzitterschap van Rudi Nieuwenhoven (directeur beleidsgroep Sociale Zaken VNO NCW).

Werkgeversforum Kroon op het Werk

Het Werkgeversforum Kroon op het Werk is een netwerk op het gebied van gezondheidsmanagement waar werkgevers elkaar adviseren en ervaringen uitwisselen waardoor de optimale inzetbaarheid van medewerkers wordt vergroot en de kosten van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid worden verlaagd.

Eerdere winnaars

De Kroon op het Werkprijs werd eerder gewonnen door IBM Nederland (1996), Siers Groep Oldenzaal (1997), Politiedistrict Marco Polo - Utrecht (1998), Ewals Cargo Care Transport - Venlo (1999), ROC Deltion College - Zwolle (2000), Triversum - Alkmaar (2001), Moonen Schilders (2002/2003), Otto BV Tilburg (2004), Drukkerij Wedding Harderwijk (2005), Waterlandziekenhuis Purmerend (2006) en Lavans Helmond (2007)


---

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Peters, tel. 020-3455088 of 06-47572101