Staatsloterij breidt prijzenpakket uit na klantonderzoek

22/05/2009 07:43

Staatsloterij

Deelnemers Staatsloterij vragen meer middelgrote prijzen

Den Haag, 22 mei 2009 - Met ingang van de trekking van juli breidt de Staatsloterij haar prijzenpakket uit met maandelijks 4.000 extra prijzen van 250 euro en 30 prijzen van 1.000 euro. De Staatsloterij voert deze aanpassing door naar aanleiding van recent onderzoek onder ruim honderdduizend klanten. In het onderzoek zei 83 procent de voorkeur te geven aan meer middelgrote geldprijzen. Daarnaast voert de Staatsloterij nog een aantal wijzigingen door. Zo heeft de loterij het startbedrag van de Jackpot verhoogd van 5 miljoen naar 7,5 miljoen en de maximale hoogte van 25 naar 27,5 miljoen euro, de hoogste belastingvrije Jackpot van Nederland. Met deze aanpassingen stijgt het totale prijzenpakket: van ruim 32 miljoen tot ruim 36 miljoen euro per trekking. De Staatsloterij verwacht in 2009 bruto bijna 70 procent van de totale inleg aan prijzen uit te keren.

Jackpot

De Jackpot start op minimaal 7,5 miljoen euro. De Jackpot valt gegarandeerd als deze na zes trekkingen niet is gevallen of het maximum van 27,5 miljoen euro heeft bereikt. De inleg voor het Jackpotspel wordt vanwege deze wijziging met 50 cent verhoogd tot 2 euro. De prijs van een Staatslot met Jackpot komt daarmee op 15 euro . Klanten hebben zelf de keuze of zij met de Jackpot meespelen. Een groot deel van de spelers vindt de kans op een hoge Jackpot een belangrijke reden om aan de Staatsloterij deel te nemen. De Staatsloterij past hiermee de Jackpot aan op de Jackpotontwikkeling die marktbreed plaatsvindt.

Beeldvorming

Met het nieuwe prijzenpakket wil de Staatsloterij haar leidende positie als favoriete loterij met de grootste winkans en de grootste prijzenpot van Nederland onderstrepen. De Staatsloterij neemt nadrukkelijk afstand van de beeldvorming eerder deze week in enkele media, afkomstig van de Stichting Loterijverlies waarmee zij in een juridische procedure is verwikkeld. Woordvoerder Arjan van 't Veer: "De suggesties die doorklonken als zou de Staatsloterij honderden miljoenen niet uitkeren, zijn feitelijk zo onjuist dat het onbegrijpelijk begint te worden. Het gaat ook nog eens voorbij aan het toezicht waaronder wij geplaatst zijn en aan de verslaglegging en controle die hierop plaatsvindt. Toch laten we nu een tegengeluid horen, in het belang van onze spelers, onze verkooppunten en onze medewerkers. De uitkomst van de procedure zien we met vertrouwen tegemoet, de argumenten leggen wij graag voor aan de rechter."

Uitkeringspercentage

Met ingang van juli verhoogt de Staatsloterij het bruto uitkeringspercentage tot 69,5 procent. Het uitkeringspercentage is het deel van de inleg dat als prijzengeld wordt uitgekeerd. Dit percentage (inclusief kansspelbelasting) bedroeg in 2004 nog 60,4 procent. In 2008 was dat 66,7 procent. Van elke ingelegde euro wordt straks dus bruto bijna zeventig cent besteed aan geldprijzen. De Staatsloterij was, is en blijft daarmee de loterij met het hoogste uitkeringspercentage, zoals in december 2008 ook is vastgesteld door de Consumentenbond.

Onderzoek

Het klantonderzoek dat voor de Staatsloterij aanleiding vormde om het prijzenpakket uit te breiden vond plaats in februari en maart. Meer dan 100.000 spelers vulden de vragenlijst in. Tegenover de overgrote meerderheid die meer middelgrote prijzen wil, zei slechts 34 procent behoefte te hebben aan meer kleine prijzen (tot 50 euro). Verder gaf 77 procent van de respondenten de Staatsloterij een rapportcijfer van een 7 of hoger. De Staatsloterij raadpleegt klanten regelmatig om haar producten, informatievoorziening en serviceverlening af te stemmen op hun wensen. Daarbij maakt de loterij onder andere gebruik van een vast klantenpanel.

Over de Staatsloterij

Spelers in de Staatsloterij genieten van het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de grootste winkans. De Staatsloterij is daarmee dé prijzenloterij van Nederland en is er al bijna 300 jaar voor alle Nederlanders. Alle prijzen, met uitzondering van de Jackpot, worden getrokken uit verkochte loten en belastingvrij uitgekeerd. De trekking van de Staatsloterij vindt altijd op de 10e van de maand plaats. Met de jaarlijkse Koninginnedagtrekking en Oudejaarstrekking organiseert de Nederlandse Staatsloterij jaarlijks 14 trekkingen.


-EINDE PERSBERICHT-





http://www.staatsloterij.nl

http://www.staatsloterij.nl