Ingezonden persbericht


STERKE POULE-INDELING TERBORG TOERNOOI 2009

Ook Chivas Guadalajara, Gremio en landenteams Egypte en Australië in Terborg!

Tijdens het drukbezochte Sportcafé van het 30e Terborg Toernooi zijn, woensdag 25 maart jl., twee zeer sterke poules geloot.

De loting werd verricht door Danny Blind (manager technische zaken van Ajax), Gertjan Verbeek (oud-trainer van Feyenoord, Heerenveen en Heracles Almelo), Jordy Buijs (speler De Graafschap) en Marcel Rözer (journalist en schrijver).

De indeling van de twee groepen is als volgt:

KAAK GROEP


. Ajax

. PSV

. Liverpool (Engeland)

. Gremio (Brazilië)

. Egypte

BORDBUSTERS GROEP


. Feyenoord

. De Graafschap

. Chivas Guadalajara (Mexico)

. Atletico Mineiro (Brazilië) - titelverdediger
. Australië

Omdat het dit jaar een jubileumtoernooi betreft (30e editie) heeft het organisatieteam gezocht naar een feestelijk tintje en bestaat het deelnemersveld deze editie van het Terborg Toernooi uit tien ploegen. De organisatie is bijzonder blij met de verscheidenheid aan teams en het zeer sterke deelnemersveld.

'De voetballiefhebbers komen zeer zeker aan hun trekken. De top van Nederland, de wereldtop uit Zuid-Amerika, Liverpool en de landenteams van Egypte en Australië maken het toernooi tot het neusje van de zalm op Nederlandse bodem', aldus Vidal Horjus, manager PR en Communicatie van het Terborg Toernooi.

Het internationale A-jeugdvoetbaltoernooi heeft vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 mei 2009 plaats op Sportcomplex De Paasberg in Terborg. De aftrap van het Terborg Toernooi is vrijdag 22 mei om 12.30 uur. Zaterdag 23 mei start om 10.00 uur de eerste wedstrijd. Zondag 24 mei wordt om 11.00 uur afgetrapt. De prijsuitreiking is zondag direct na de finale om 17.00 uur.

Meer informatie is te vinden op: www.terborgtoernooi.nl

OOK VEEL AANDACHT VOOR DE JEUGDIGDE BEZOEKERS

Naast het voetbaltoernooi is er ook veel aandacht voor de bezoekende jeugd. Zo zullen verschillende studenten van het Graafschap College uit Doetinchem, afdeling Sport en Beweging, verschillende activiteiten voor de jeugd organiseren.

Vrijdag 22 en zaterdag 23 mei zijn er jeugdvoetbaltoernooitjes voor E- en F-pupillen uit de regio. Verder zijn er verschillende inflatables (springkussens) voor de oudere jeugd en kunnen de allerkleinsten zich laten schminken op het sportcomplex. Het bedrijf Pelota Events uit Doetinchem zal tijdens de drie toernooidagen zorgdragen voor een spectaculair pannaveld en enkele demonstraties geven.

'Al met al maakt dit een familietoernooi waar de jeugd zich de hele dag kan vermaken en de ouders rustig op de tribune naar drie dagen topvoetbal kunnen kijken', geeft Horjus aan. 'Wij streven naar een landelijk kwalitatief zeer sterk jeugdvoetbaltoernooi met daarbij de Achterhoekse gemütlichheit én gastvrijheid.'

'Met dit deelnemersveld kunnen wij ons qua voetbaltoernooi meten met de top van Europa. Niet voor niets zijn in het verleden op het Terborg Toernooi spelers ontdekt als Maxwell (Ajax, nu Internazionale Milaan), doelman Heurelho Gomes (PSV, nu Tottenham Hotspur), Paulo Henrique (sc Heerenveen) en Gago (Real Madrid).'



Het complete wedstrijdprogramma van het Terborg Toernooi 2009 volgt binnenkort en is dan ook te vinden op de website van het Terborg Toernooi.