Green Gym; De tuin als sportschool


De Tuinen van Appeltern en ACTIVEworld Druten slaan de handen ineen

APPELTERN, 20090512 -- Green Gym is al een begrip in Engeland maar is nu overgewaaid naar Nederland. Op vrijdag 22 mei zal de eerste Nederlandse Green Gym gehouden worden in een toepasselijke en groene omgeving. De Tuinen van Appeltern organiseert in samenwerking met ACTIVEworld Druten de eerste Nederlandse Green Gym in Appeltern. Onder begeleiding van bewegingsdeskundigen werkt u zich fit met een rondje tuinklussen.

Gezond en fit blijven willen we allemaal. Lekker buiten zijn in natuur, bos of tuin is op zichzelf al gezond. Door het sportieve element te combineren met het verblijf in de open lucht bent u dus helemaal goed bezig. Een extra bijkomstigheid van een aansprekende buitenomgeving is het gevoel van vrijheid en de inspirerende werking die uitgaat van het samen optrekken met Moeder Natuur.

Green Gym is oorspronkelijk ontwikkeld door Dr. William Bird, in de jaren '90. In 1997 startte hij voor het eerst een groot proefproject omtrent Green Gym op. Zijn idee achter Green Gym was het bewegen in de natuur. Tien jaar later waren er vele Green Gym groepen bij gekomen, kreeg het project steun van de centrale overheid en kende Green Gym al zo'n 6.000 deelnemers uit heel Engeland. Een sportief project met succes.

Programma
Het Green Gym programma richt zich op mensen die praktisch en sportief bezig willen zijn. Deelnemers aan Green Gym zijn zich bewust van hun gezondheid en hun natuurlijke leefomgeving. Door tuinactiviteiten te combineren met een gezonde oefening is het een goed alternatief voor de traditionele fitness. Green Gym bevordert je fysieke en geestelijke gezondheid.
Onder begeleiding van ervaren sportinstructeurs van healthcenter ACTIVEworld wordt u in de gelegenheid gesteld om fysieke inspanningen te verrichten in de open lucht. Green Gym bevat dus een sportief element en een tuinelement. Door het uitvoeren van bepaalde tuinwerkzaamheden verbetert u onbewust uw kracht en uithoudingsvermogen. U kunt dit ook omdraaien. De tuinwerkzaamheden zodanig plannen en kiezen dat alle spieren aan bod komen.

Deelnemers zullen de trainingssessie beginnen met een reeks warming-up oefeningen. Daarna vervolgt u een parcours met verschillende tuinattributen en praktijksituaties. Bij de sportieve tuinhandelingen wordt er gelet op de juiste houding en beweging, voor het meest effectieve resultaat. Iedereen kan meedoen in zijn of haar eigen tempo. Er is dus geen sportschool- of fitnesservaring voor nodig. Als u houdt van gezond bewegen en de natuur dan is Green Gym iets voor u. Het meest unieke aan Green Gym is dat u in plaats van binnen in de sportschool te sporten, u nu de gelegenheid krijgt om buiten te sporten en daarbij, en passant, De Tuinen van Appeltern ontdekt. Tijdens deze Green Gym dag zullen er uiteraard ook gezonde hapjes en drankjes te verkrijgen zijn.

Aanmelden
De Green Gym in De Tuinen van Appeltern is voor iedereen toegankelijk. De hele dag door, elk heel uur is er een Green Gym ronde door het park. Wilt u sporten in de buitenlucht? Meldt u dan vooraf even aan via De Tuinen van Appeltern (0487-579240 / m.zondag@appeltern.nl) of bij ACTIVEworld (0487-525226 / info@activeworld.info). Deelnemers betalen ¤5,- bovenop de normale entreeprijs voor het park en ontvangen daarvoor een sportieve Green gym workout en een gezond drankje. Deelnemers die nog geen lid zijn van ACTIVEworld krijgen bij deelname aan de Green Gym tevens een Free Class Pass voor een gratis les Zumba of Spinning, om zo kennis te maken met de mogelijkheden die ACTIVEworld op sportgebied kan bieden. Kijk op www.appeltern.nl voor meer informatie.





Ingezonden persbericht