Opnames Britse speelfilm Jack Said in Nederland


Nederlands acteur Emile Jansen in Jack Said

AMSTERDAM, 20090520 -- Voor de Britse speelfilm Jack Said , met in de cast onder andere David O`Hara (Departed met Jack Nicholson en Leonardo DiCaprio), Danny Dyer (Discovery`s Football Hooligans) , Rolling Stone Ron Wood en Simon Philips , zullen het weekend van 22, 23 en 24 mei opnames plaats vinden in Amsterdam.

De 49-jarige Nederlandse acteur Emile Jansen speelt in de film de rol van mafioso Older Other Side Boss . Een rol speciaal voor hem geschreven . Stonden er aanvankelijk opnames in het script voor Berlijn , na inzet van Jansen zijn die nu verplaatsd naar Amsterdam.
Onder hoede van de Nederlandse productie maatschappij Smokin` Barrel .

Jack Said is deel II uit het drieluik Jack Says , Jack Said en Jack Falls.
Drie films gebaseerd op drie gelijknamige stripboeken van Paul Tanter in de stijl van Sin City . Emile Jansen heeft zijn medewerking aan deel III , Jack Falls, reeds toegezegd. Jack Falls zal wederom deels in Amsterdam worden opgenomen begin 2010.

Jansen`s internationale carriere begint aardig vorm aan te nemen .
Zo is hij benaderd voor de Britse speelfilm Risen en de Bollywood / Hollywood spionage thriller "73" .
Risen verhaalt het waar gebeurde verhaal over de box legende Howard Winstone uit Wales .
"73" is een hedendaagse spionage thriller met een budget van 4,5 miljoen dollar die voornamelijk zal worden opgenomen in Azerbeidzjan en Uzbekistan.

In ons eigen land is Emile Jansen onder andere bekend als rechercheur Huibert Rem in GTST , Dhr Knopper in Oorlogswinter en diverse gastrollen in series als De Hoofdprijs , Grijpstra en de Gier , Juliana en Koppels . In Duitsland speelde hij in de komische tv serie Hausmeister Krause .





Ingezonden persbericht