Ingezonden persbericht


Dronten

EXPERIMENTEREN TIJDENS 6e EDITIE XL KUNSTMANIFESTATIE Voorverkoop festival optredens gestart

Tijdens de 6e editie van de XL Kunstmanifestatie (22/31 mei as) van XL De Ateliers te Dronten is er ook dit jaar weer veel ruimte voor nieuwe initiatieven en experimenten. Het festival opent op vrijdagavond 22 mei met een performance van cabaretier en schrijver Vincent Bijlo. Speciaal voor de openingsavond heeft Bijlo nieuw materiaal bedacht en geschreven. Zijn performance omvat poezie, proza en muziek. Andere optredens waarbij nieuw materiaal wordt uitgeprobeerd zijn die van muziek grootmeester Leo Blokuis en actrice Ricky Koole (don. 28 mei), een duoconcert van Eva de Roovere en Marike Jager (vrij. 29 mei), en het optreden van Andre manuel met zijn Ketterse Fanfare (zon. 31 mei).

Naast deze unieke optredens van de gearriveerde professionals nemen ook aanstormende talenten een prominente rol in. Op zaterdag 23 mei is er bijvoorbeeld de Flevo Band Battle, een muzikale wedstrijd voor Flevolandse bands, het XL Open Podium op zat. 30 mei voor kleinkunstenaars en theatermakers uit de provincie en tot slot de 5e editie van het Flevolands Cabaretfestival met cabaretiers uit Nederland en Belgie.

Meer informatie over deze en andere programma onderdelen is te vinden via de website www.xldeateliers.nl. Kaarten zijn hier ook te bestellen, dit kan overigens ook telefonisch via 06-22 84 84 11.