Gemeente Alkmaar


Ambassadeur Cuba luidt bel van de Alkmaarse kaasmarkt

Vrijdag 22 mei om 10.00 uur opent Oscar de los Reyes Ramos, ambassadeur van Cuba in Nederland, de kaasmarkt met het luiden van de bel. Voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt wordt de ambassadeur ontvangen in het stadhuis door de burgemeester P.M. Bruinooge.

Oscar de los Reyes Ramos zet zich in om economische samenwerking en politieke verhoudingen tussen Nederland en Cuba te verbeteren. Om elkaars cultuur en tradities beter te leren kennen, ontving de ambassadeur de burgemeester onlangs in theater De Vest in Alkmaar voor een voorstelling van het Cubaanse dansgezelschap 'Lizt Alfonso Dance Cuba'. Het werd een aangename ontmoeting waarbij de burgemeester de Cubaanse ambassadeur uitnodigde voor een 'tegenbezoek' op de Alkmaarse Kaasmarkt.

Na het luiden van de bel krijgt de ambassadeur een rondleiding over de kaasmarkt en bezichtiging van het Waaggebouw en de oude binnenstad.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo'n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden, en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 4 september elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Voor informatie: afdeling communicatie tel. 072-5485555