Gemeente Rotterdam

Bezoekadres: Stadhuis
2009 | 21 Coolsingel 40, Rotterdam Postadres: Postbus 70012
20 mei 2009 3000 KP Rotterdam Secretariaat
Concerncommunicatie:
Telefoon 010-4172918
Activiteitenkalender B&W Rotterdam
22 t/m 30 mei 2009

Wethouder Bolsius geeft startsein hockeyclinics Tempo `34

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) geeft vrijdag 22 mei om 9.45 uur met een gerichte push het startsein voor de hockeyclinics bij hockeyvereniging Tempo '34. Deelnemers aan de clinics zijn jeugdleden en kinderen van basisscholen uit de omgeving. Naast de clinics zijn er optredens van Ali B en balkunstenaars Soufiane Touzani en Jeroen Herzberger (ov).
(Voor meer informatie: Mark van der Roer, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 3024 of voor het programma www.tempo34.nl)

Wethouder Geluk sluit project Wereldtulpen uit Rotterdam af

Woensdag 27 mei om 11.00 uur verricht jeugdwethouder Leonard Geluk de feestelijke afsluiting van het educatief-kunstzinnige project Wereldtulpen uit Rotterdam. Anderhalf jaar is er aan dit evenement gewerkt door beeldend kunstenaars Ron Blom, Willem van Hest en Suzanne Scholten op basisschool de Bavokring en peuterspeelzaal Willem Ruys aan de Willem Ruyslaan 17 in Kralingen. De kunstenaars hebben gewerkt aan het verfraaien en herkenbaar maken van de voorkant van de school, het verbeteren van de speelpleinen achter de school en de gangen daaromheen. Woensdagochtend onthult wethouder Geluk de resultaten, waaronder gevelpanelen, een grote expositie kinderkunst en een tulpenbank. Leerkrachten, ouders van de leerlingen en buurtbewoners hebben meegewerkt aan het project.
(Voor meer informatie: De Ontmoeting, Willem van Hest, tel. 06 - 1482 7432)

Wethouder Karakus spreekt op Diversity Afternoon

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) spreekt woensdag 27 mei om 13.30 uur op de Diversity Afternoon in het Auditorium van Hogeschool Rotterdam, aan de Kralingse Zoom 91. Uit onderzoek is gebleken dat het uitvalpercentage bij multiculturele studenten nog steeds veel hoger is dan bij de autochtone studenten. Hogeschool Rotterdam wil dit hoge uitvalpercentage tegengaan door onder andere inspiratiemiddagen te organiseren en diversiteit een platform te bieden op de Hogeschool. Op de Diversity Afternoon laat de Hogeschool studenten zien dat ze gewild zijn op de arbeidsmarkt en laat hen kennismaken met succesvolle rolmodellen.
(Voor meer informatie: Farida Aghris, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 5133 7095)

Wethouder Kriens bij opent muziekvoorstelling De kracht van de Ontmoeting

Wethouder Jantine Kriens (o.a. welzijn) opent op woensdag 27 mei om 14.00 uur de voorstelling `De kracht van de ontmoeting ­ dynamiek in muziek' in theater Zuidplein. De stichting Euro+ Songfestival (talentenjacht voor 50+ers) heeft het initiatief genomen om met Your World deze wervelende show te organiseren voor jong en oud(er) uit verschillende muziekculturen. De 50+ zangers die de voorronden van het Euro+ Songfestival wonnen, hebben samen met jonge zangers, hiphoppers en rappers deze muziekvoorstelling gemaakt. (Voor meer informatie: stichting Euro+ Songfestival, Conny Groot, tel. 06 - 2918 3491)

Wethouder Grashoff neemt deel aan manifestatie `Kies jij zelf'

Op woensdag 27 mei presenteren de initiatiefnemers het project `Kies jij zelf' met een jongerenraadsvergadering in de raadszaal (13.00 uur) en een manifestatie in de Burgerzaal van het stadhuis (14.30 uur). Al op jonge leeftijd krijgen kinderen met zoveel verschillende situaties te maken, dat het niet doenlijk is om ze op elke situatie goed voor te bereiden. Om deze jongeren een handreiking te bieden bij het maken van keuzes is in samenwerking met de Rabobank, Rotary, VDM en JOS een lespakket ontwikkeld voor scholen als ondersteunend materiaal. Het lespakket `Kies jij zelf' is bedoeld om jongeren van 12 t/m 15 jaar bewuster te maken van hun keuzes en de consequenties van hun keuzes voor hun toekomst. Voor het schooljaar 2008-2009 is het project `kies jij zelf' opgenomen in de programmering van Your World en zal in 80 klassen van de onderbouw van het vmbo in Rotterdam worden uitgevoerd. Woensdagmiddag om 15.00 uur krijgt wethouder Rik Grashoff (participatie en cultuur) dezelfde vragen gesteld die de leerlingen tijdens de lessen voorgelegd krijgen. De leerlingen beoordelen vervolgens of de hij een Knokker of een Nokker is.
(Voor meer informatie: Stichting Reflex, Peter Diepenhorst, tel. 010 - 240 0495 of 06 - 5195 1993)

Wethouder Karakus gaat abseilen vanaf hoogste punt Maastoren

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) gaat donderdag 28 mei om 16.45 uur abseilen vanaf het hoogste punt van de Maastoren. Hiermee viert Rotterdam dat de Maastoren met 165 meter het hoogste gebouw van Nederland is. Het ontwerp van de Maastoren kenmerkt zich door twee hoge schijven van 100 en 165 meter waarvan één langs de Laan op Zuid staat en de andere loodrecht op de Wilhelminapier. De locatie is bijzonder omdat de skyscraper met twee zijden in de Maas staat.
(Voor meer informatie en accreditatie voor op het dak van de onderbouw: Amy Davidson ­ Oerlemans, communicatie OVG Projectontwikkeling bv, tel. 010 - 290 8714 of e-mail: ao@ovg.nl)

Wethouder Schrijer aanwezig bij slotfeest ondernemersvierdaagse

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) is op donderdag 28 mei om 19.30 uur aanwezig bij het slotfeest van de Ondernemersvierdaagse van het ondernemershuis Zuid. Netwerken staat centraal tijdens deze slotbijeenkomst. Via zogenaamde speedmeets kunnen de aanwezigen op een snelle manier nieuwe contacten leggen. De wethouder doet ook mee aan de speedmeets. De ondernemersvierdaagse op Zuid wordt gehouden van maandag 25 tot en met donderdag 28 mei. Tijdens deze dagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de ondernemers op Rotterdam Zuid. De bijeenkomsten variëren van maatschappelijk ondernemen tot leren netwerken en van durven te ondernemen tot werken aan werk. Het slotfeest wordt gevierd in de Creative Factory, aan de Maashaven Zuid Zijde 2. (Voor meer informatie: Irma Arends, communicatie Pact op Zuid, tel. 010 - 205 2860)

Wethouder Karakus opent topconferentie Woningmarkt Rotterdam

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) opent op vrijdag 29 mei om 12.40 uur de topconferentie Woningmarkt Rotterdam in het WTC, aan het Beursplein. Op de conferentie komen de meest actuele ontwikkelingen in de woningmarkt in Rotterdam aan bod. De wethouder gaat in op de maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat bouwprojecten stil vallen door de financiële crisis. Directeuren van woningcorporaties behandelen analyses en cijfers van de woningmarkt van Rotterdam en geven inspirerende praktijkvoorbeelden. Aan het einde van de middag reikt de wethouder de prijs uit voor Vastgoed vrouw/man van het jaar. (Voor meer informatie: www.vastgoed-instituut.nl/rotterdam of Elise Verwijs, Het Nederlands Vastgoed Instituut, tel. 040 - 297 4845)

Burgemeester Aboutaleb opent culturele manifestatie Brazil- Rotterdam

Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent op zaterdag 30 mei 2009 de culturele manifestatie Brazil Contemporary in het Museumpark. Hedendaagse kunst, architectuur, beeldcultuur en design uit Brazilië staat centraal tijdens deze culturele manifestatie. Brazilië is een land met grote verschillen in bijvoorbeeld de natuur en de bevolkingssamenstelling. Op cultureel gebied komen de verschillen terug in een spannende mix van high en low art, van straatkunst en politiek geëngageerde kunst en van verschillende kunstdisciplines en traditionele ambachten. Tot eind augustus 2009 zijn al deze kunstvormen te bewonderen tijdens Brazil Contemporary. Drie Rotterdamse musea; Museum Boijmans Van Beuningen, het Nederlands Architectuurinstituut en het Nederlands Fotomuseum brengen de rijke Braziliaanse cultuur naar Rotterdam. (Voor meer informatie: Rinkse Brand, Brand! Communicatie tel. 010 - 218 8503)