Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 mei 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Twee personen gewond na aanrijding

Oldenzaal

Een 53-jarige automobilist uit Hengelo en een 57-jarige automobilist uit Oirschot raakten donderdag 21 mei gewond tijdens een aanrijding in Oldenzaal.

Donderdagmorgen 21 mei omstreeks 11.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Provinciale Rondweg N342 in Oldenzaal. Bleek dat een 57-jarige automobilist uit Oirschot moest remmen voor het voorgaande verkeer. Dit werd te laat opgemerkt door een achterop rijdende 53-jarige automobilist uit Hengelo. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Beide personen werden met ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-059447)

Met ruim 1,49 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 21-jarige automobiliste uit Enschede raakte vrijdag 22 mei haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 22 mei omstreeks 05.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Parkweg in Enschede, een bestuurster van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 22-jarige vrouw uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,49 promille uit. Het rijbewijs werd ingevorderd. (09-059797)

Motorrijdster zwaar gewond na éénzijdig ongeval Beuningen
Een 39-jarige vrouw uit Heijningen raakte donderdagavond 21 mei zwaar gewond tijdens een éénzijdig ongeval in Beuningen.

Donderdagavond 21 mei omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding van een éénzijdig ongeval op de Beuningerstraat in Beuningen OV. Bleek dat een 39-jarige motorrijdster uit Heijningen een flauwe bocht over het hoofd had gezien en met haar motor een naast gelegen sloot was ingereden. De vrouw raakte zwaar gewond en werd met onbekend letsel door een trauma helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. (09-059609)

Vrouw gewond na éénzijdige aanrijding Rijssen
Een 23-jarige vrouw uit Gaanderen raakte donderdagmiddag 21 mei gewond tijdens een éénzijdige aanrijding in Wierden.

Donderdagmiddag 21 mei omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Parkstraat / Wierdensestraat / Kosterspad in Rijssen. Bleek dat een 23-jarige automobiliste uit Gaanderen de controle over haar auto had verloren in de scherpe bocht. Haar auto kwam in een naast gelegen tuin tot stilstand. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-059540)

Met ruim 1,40 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 43-jarige automobilist uit Westerhaar raakte vrijdag 22 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 22 mei omstreeks 03.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Plesmanweg in Almelo, een bestuurder van een auto, die even daarvoor door het rode verkeerslicht was gereden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 43-jarige man uit Westerhaar, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,40 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. In de auto troffen de agenten drugs aan. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-059782)

Met ruim 1,78 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 44-jarige automobilist uit Almelo raakte donderdag 21 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagavond 21 mei omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van een onenigheid tussen twee automobilisten op de Berkelstraat in Almelo. Een 34-jarige automobilist ergerde zich aan een achter hem rijdende bestuurder van een bestelauto. Toen de 34-jarige de man op het bumper kleven wilde aanspreken, kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. De politie werd ingeschakeld. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder van de bestelauto, een 44-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,78 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Omdat de man nog enkele dagen open had staan bij de politie werd de man ingesloten. (09-008026)

Onder invloed van alcohol en zonder geldig rijbewijs op de snorfiets Enschede
Een 24-jarige man uit Enschede werd vrijdag 22 mei omstreeks 01.30 uur aangehouden. Surveillerende politieagenten zagen de snorfiets met daarop drie personen rijden. De bestuurder werd stopgezet. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem zullen processen-verbaal worden opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol. (09-059751)

Automobilist rijdt fietsers opzettelijk aan Geesteren
Een 19-jarige man uit Geesteren reed donderdag 21 mei opzettelijk enkele fietsers aan op de Zielakkersweg in Geesteren.

Donderdagavond 21 mei omstreeks 19.20 uur kreeg de politie melding van een opzettelijke aanrijding op de Zielakkersweg in Geesteren. Bleek dat een 19-jarige automobilist uit Geesteren met zijn auto geparkeerd stond toen een aantal fietsende jongeren voorbij fietsten. Een van de jongeren sloeg hard tegen de auto, waardoor een onenigheid ontstond tussen de automobilist en de fietsende jongeren. Na een handgemeen vervolgden de fietsende jongeren hun weg. De 19-jarige automobilist ging achter hen aan en reed opzettelijk in op de fietsers. Een van hen belande op de motorkap en werd ongeveer 10 meter meegesleurd. De automobilist kon door de politie worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-059631)

16-jarige jongen aangehouden na vernieling Markelo
De politie heeft op vrijdag 22 mei een 16-jarige jongen uit Markelo aangehouden. De jongen heeft een ruit van een bushalte vernield. De jongen kon op aanwijzing van getuigen worden aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. (09-059798)

IJzerdieven aangehouden
Rijssen
Een 17-jarige, 18-jarige en 19-jarige jongen, allen woonachtig in Almelo, werden donderdag 21 mei aangehouden tijdens diefstal van oud-ijzer.

Donderdagavond 21 mei omstreeks 23.30 uur kreeg de politie melding van een diefstal bij een bedrijf aan de Molendijk-Noord in Rijssen. Getuigen zagen drie mannen op het terrein en schakelden direct de politie in. De politie trof de drie mannen op de Molendijk-Noord aan. Het drietal, een 17-jarige, 18-jarige en 19-jarige jongen, allen woonachtig in Almelo, werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-059718)

Hennepplantage ontdekt

Almelo

Op vrijdagnacht 22 mei omstreeks 00.45 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Goossenmaatsweg in Almelo. In een schuur van een woning werden in totaal 6,5 vuilniszakken met henneptoppen en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie worden de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de 32-jarige en de 25-jarige eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt (09-059758)

17-jarige aangehouden na ruzie met steekwapen Almelo
Een 17-jarige jongen uit Almelo werd donderdagavond 21 mei aangehouden, omdat hij tijdens een ruzie met een steekwapen heeft gedreigd.

Donderdagavond 21 mei omstreeks 22.30 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Grotestraat in Almelo. Bleek dat een 17-jarige jongen uit Almelo tijdens de vechtpartij met een steekwapen dreigde. De politie heeft de 17-jarige aangehouden, hij is voor verder onderzoek ingesloten. De politie doet onderzoek naar het hoe en waarom van de vechtpartij. (09-05969)

Aanhoudingen tijdens hemelvaartfestiviteiten Oldenzaal
De politie heeft op hemelvaartsdag in Oldenzaal 8 personen aangehouden. Tijdens festiviteiten op het Hulsbeek in Oldenzaal waren enkele opstootjes gaande. De politie kon door snel en kordaat optreden de onenigheden in de kiem smoren waardoor de rust terugkeerde.

Een 23-jarige vrouw uit Oldenzaal werd aangehouden voor belediging en mishandeling van een agent. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol. Tijdens de aanhouding schopte en beet de vrouw de politieagent. (09-053766 / 09-059732)

---- --