Politie Noord- en Oost Gelderland


|A1 / Uddel - Vier gewonden bij aanrijding | |
Bij een aanrijding onder aan de afrit van de A1 op de Kootwijkerweg in Uddel zijn donderdagochtend 21 mei vier personen gewond geraakt.


Het ongeval vond rond 09:45 uur plaats en is vermoedelijk ontstaan doordat een 71-jarige automobilist uit Markelo die vanaf de afrit van de A1 de Kootwijkerweg op wilde draaien, geen voorrang verleende aan een 52-jarige automobilist uit Nieuwkoop, die op de Kootwijkerweg reed. Het gevolg was een aanrijding waarbij de auto van de 52-jarige automobilist over de kop sloeg. Zowel de 71-jarige bestuurder als een 73-jarige vrouw uit Markelo, die als passagier in de auto zat, zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De andere Markelose passagier (66) raakte licht gewond aan haar knie en hand, zij werd niet naar het ziekenhuis vervoerd..


De passagier van de andere auto, een 49-jarige vrouw uit Nieuwkoop werd wel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft onderzoek verricht op de plaats van het ongeval.

|     |Apeldoorn - dieven op heterdaad betrapt                   |

Een eigenaar van een bromfiets heeft vrijdag 22 mei rond 01:00 uur vier personen betrapt die bezig waren om zijn scooter te stelen.


De scooter stond op de Koningshaven in Apeldoorn geparkeerd. Het stuurslot van de scooter was reeds verbroken en de motor liep al. Toen de eigenaar de mannen aansprak gingen 3 mannen er direct vandoor op hun fietsen. De eigenaar en een vriend van hem gingen achter de vierde man aan. Ondertussen alarmeerden zij de politie. De politie kon deze man vervolgens op de Stationsstraat aanhouden. De 30-jarige man, afkomstig uit Epe is ingesloten voor nader verhoor.

|     |Apeldoorn - drie jongens aangehouden voor mishandeling    |

Vrijdagmorgen 22 mei zijn rond 02:30 uur drie jongens aangehouden op verdenking van mishandeling van een 23-jarige jongen.


De mishandeling heeft rond 02:00 uur plaats gevonden op de 2e Wormenseweg in Apeldoorn. Een 23-jarige jongen uit Apeldoorn fietste samen met twee andere fietsers vanaf het centrum naar huis. Op de 2e Wormenseweg in Apeldoorn werden zij door een groep jongens bekogeld, vermoedelijk met blikjes. Toen de 23-jarige jongen hier iets van zei, werd hij door een jongen uit de groep geslagen. Twee andere jongens waren hier ook bij betrokken. Één van de fietsers heeft de politie gealarmeerd waarop de groep vluchtte. De politie kon na onderzoek twee verdachten (17 en 19 jaar, beiden wonend in Apeldoorn) aanhouden op de Oude Arnhemseweg. De andere verdachte (17 jaar) is later voor zijn woning in Apeldoorn aangehouden. De jongens zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900- 8844, of anoniem via 0800-7000.

|     |Apeldoorn - man aangehouden voor bedreiging               |

Een 25-jarige man uit Apeldoorn is vrijdagmorgen 22 mei rond 00:30 uur aangehouden voor bedreiging.


De man stond op de deuren en ramen van een woning aan de Hezeweg in Apeldoorn te slaan en riep dreigende taal. De bewoonster die thuis was belde haar echtgenoot. Deze kwam ter plaatse en zag dat de 25-jarige man die duidelijk onder invloed was, buiten bij de woning stond. De 25-jarige keerde zich vervolgens naar de gearriveerde man en bedreigde hem. Gewaarschuwde politie heeft de 25-jarige man aangehouden. Hij is na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --