Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 22 mei 2009

Smiley's voor kinderafdeling en kinderdagbehandeling MCA

Medisch Centrum Alkmaar heeft twee Smiley's gekregen van de stichting Kind en Ziekenhuis: één voor de kinderafdeling en één voor de kinderdagbehandeling. De Smiley is een kwaliteitskeurmerk en wordt door Kind en Ziekenhuis toegekend aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kinderen en hun ouders. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om faciliteiten die het mogelijk maken voor ouders om dichtbij hun kind te kunnen zijn.

speciale vlag
Ziekenhuizen die over twee Smiley's beschikken, krijgen van Kind en Ziekenhuis een speciale vlag om te laten zien dat zij kwaliteit bieden bij de zorg voor kind en ouders. Met een feestelijk tintje gebeurt dat voor het MCA op donderdag 28 mei a.s. door mevrouw Kolman, beleidsmedewerker van de stichting. "Het behalen van twee Smiley's geeft aan dat het MCA de erkenning heeft gekregen voor goed georganiseerde zorg rondom het kind en de ouders, volgens de criteria die zijn opgesteld door Kind en Ziekenhuis, zegt Ab Dekker, manager kindergeneeskunde".

ouders bij kind
Kinderafdelingen komen voor een Smiley in aanmerking als bijvoorbeeld de ouders de hele dag bij hun kind kunnen zijn, er ook kunnen overnachten en aanwezig kunnen zijn bij de toediening van de narcose en als het kind weer ontwaakt.

alle zorg afgestemd
De stichting Kind en Ziekenhuis streeft ernaar dat de zorg die kinderen in het ziekenhuis krijgen, in alle opzichten op hen is afgestemd. Het gaat dan niet alleen om de medische behandelingen en de verpleegkundige zorg die het kind krijgt maar ook om de begeleiding van het kind rondom de ziekenhuisopname. Leidend principe van de organisatie is dat - in het belang van het kind - ouders moeten worden betrokken bij de opvang en begeleiding van hun kind in het ziekenhuis.

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie