Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 22-05-2009

Televisie
EÉNVANDAAG
Uitzending vrijdag 22 mei
Nederland 1 - 18.15 uur

KRITIEK OP RIVM NA DOOD 8-JARIGE JONGEN

De familie van de achtjarige Freek uit Barendrecht heeft ernstige twijfels over de onafhankelijkheid van het onderzoek door het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Deze onderzocht de plotselinge dood van hun zoon, drie dagen na een BMR-DTP vaccinatie. Via de pas opgerichte stichting Meer Weten over Freek willen ze een eigen onderzoek starten naar de dood van de jongen.

"Het soort ziekte dat Freek had, de manier waarop die jongen in één dag tijd inwendig volledig geïnfecteerd is geraakt, dat ken ik helemaal niet als ziektebeeld. Zelfs een uit de hand gelopen griep ziet er niet zo uit. Dus dan is het enige dat je kunt verzinnen, wat is er gebeurd? Dat hij drie dagen ervoor gevaccineerd is", aldus huisarts Jannes Koetsier, die bij de zaak betrokken is. Volgens de arts trekt het RIVM te gemakkelijk de conclusie dat het overlijden geen verband houdt met de vaccinatie. Freek stierf vorige maand aan een bacteriële infectie, terwijl hij in goede gezondheid verkeerde.

De Stichting Meer Weten over Freek roept andere ouders op om melding te maken van ernstige gezondheidsschade bij hun kind(eren) na een vaccinatie, ook al wordt dit verband door artsen en autoriteiten ontkend.

Via de rechter willen de ouders het RIVM en een huisarts van een huisartsenpost aanklagen. De huisarts stuurde het kind terug naar huis, waarna de jongen overleed.

Op de site www.meerwetenoverfreek.nl is meer informatie te vinden.




EenVandaag