Skatebond Nederland



Persbericht skeeleren


Skatebond Nederland

www.skatebond.nl


Baantitels tweede dag naar Ariëns, De Vries, Mulder en Roosenboom


Crispijn Ariëns is vanavond op de baan in Leiderdorp Nederlands kampioen geworden op de 10 km puntenkoers. Elma de Vries werd kampioene op dezelfde afstand bij de vrouwen. Op de 500 meter behaalde Ronald Mulder eerder op de dag zijn tweede nationale titel, na die op de 300 m gisteren. Bianca Roosenboom won de 500 bij de vrouwen.


Crispijn Ariëns (Heerenveen) behaalde 19 punten. Klaas de Weerd (Staphorst), die tweede werd en dit seizoen steeds sterker gaat rijden, verzamelde er 17 en de nummer drie, Ingmar Berga (Hoogeveen) 10. "Dit is mijn eerste Nederlandse titel en ik ben er heel blij mee," aldus Crispijn Ariëns. Hij sprong mee met Klaas de Weerd, toen deze er vandoor ging. De twee verdeelden steeds de punten; dan stond de één voor, dan de ander. Ariëns looft zijn ploeggenoot Gerwin Smit: "Die heeft gecontroleerd en veel werk voor me gedaan." Ariëns is ook blij dat hij juist met Klaas de Weerd weg was: "Hij werkt altijd hard, hij spaart zich niet omdat hij nog een volgende wedstrijd moet rijden." Ongeveer tien ronden voor het eind werd het tweetal teruggepakt, waarna Ariëns nog een keer ontsnapte en genoeg punten scoorde voor de overwinning.


Elma de Vries haalde bij de dames overtuigend de meeste punten op: 25. Anniek ter Haar (Groningen) eindigde als tweede met 13 punten en Margo van der Merwe (Wolvega) als derde met 8.
Tot nu toe verdelen Elma de Vries en Bianca Roosenboom de titels bij de vrouwen. Na vier afstanden hebben ze er ieder twee.
"Toch heb ik niet mijn beste weekend," zegt Elma de Vries. "We hebben tot afgelopen week hard getraind, omdat we al in de voorbereiding zijn naar het EK en de Wereldspelen. Pas over drie weken zijn we eraan toe om echt aan snelheid te gaan werken. Verder had ik afgelopen week de bruiloft van mijn broer Bob en ben ik een beetje verkouden. Bianca doet het ook erg goed. Ze wordt ouder en sterker."


Op de 1000 meter werd Michel Mulder, die vorig jaar deze afstand won, dit keer tweede, evenals gisteren op de 300. Mark Horsten heeft inmiddels al drie derde plaatsen: vandaag op de 1000 m en gisteren op de 300 en afvalkoers. Vorig jaar werd hij nog winnaar op de afvalkoers en tweede op de puntenkoers.
Op de 1000 m bij de vrouwen eindigde Elma de Vries als tweede en Anniek ter Haar als derde.


Morgen worden in Leiderdorp nog de 500 meter en de aflossingskoers verreden.


Uitslagen:


www.deskeelerbaan.nl


Voor vragen n.a.v. dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Karin Verhoef, tel. 0348-415759 of 06-57379295, e-mail karinverhoef@hetnet.nl.