KNHS


KNHS-Tinello Dressuur Cup van start
22 mei 2009
tinello cup eindhoven

EINDHOVEN (KNHS) Vrijdag 22 mei vond tijdens Concours Hippique Eindhoven de eerste selectiewedstrijd plaats van de KNHS-Tinello Dressuur Cup. Deze nieuwe dressuurcompetitie bestaat uit zes kwalificaties en wordt afgesloten met een halve finale tijdens Jumping Indoor Maastricht en Zwolle International en een finale op Indoor Brabant. Voorafgaand aan de eerste selectiewedstrijd werd in Eindhoven het contract getekend door KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel en Tinello directeur Frans Klis.

Dressuurcombinaties in de klassen ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour selecteren zich door aan de eerste klassieke proef van minimaal drie van de zes kwalificatiewedstrijden deel te nemen. De beste zestien ruiters en amazones per klasse plaatsen zich voor de halve finale tijdens Jumping Indoor Maastricht of Zwolle International, waar net als tijdens de finale op Indoor Brabant de kür op muziek wordt verreden. 'We zijn al sinds 1998 actief als sponsor in de paardensport, met name de springsport. Het was onze wens om onze vernieuwende bedrijfsstrategie ook te uiten in de sponsoring van de dressuur, legt Frans Klis uit. Luc Schelstraete introduceerde me vorig jaar in de dressuursport en opperde de mogelijkheid om een grote groep dressuurruiters te steunen. De nog altijd groeiende groep ruiters van de Subtop verdient een eigen kürcompetitie. Door de KNHS-Tinello Cup wordt de dressuursport op dit niveau voor zowel deelnemers als publiek afwisselender en toegankelijker.

De eerste competitiepunten gingen in Eindhoven naar Sylvia Naagen-Pigmans (Nuland) met Urban Legend (v. Inspekteur) in de klasse ZZ-Licht. De combinatie behaalde in de klassieke proef een totaalpercentage van 66,143 %. In de ZZ-Zwaar ging de winst met een percentage van 68,226% naar Katja Gevers (Berlicum) met Tarina (v. Jazz). De Prix St. Georges werd met 65,658% gewonnen door Joyce Lenaerts (Eindhoven) met Beukenvalleis Ubique (v. Welt Hit II). De volgende wedstrijd waar punten te verzamelen zijn vindt plaats tijdens Het Gouden Ei in Kootwijk op zaterdag 27 juni. Deelnemers kunnen zich voor de rubrieken opgeven via de afdeling Subtop van de KNHS. Aanvullende informatie en de bepalingen zijn te raadplegen via www.knhs.nl > dressuur > competities.

Competitiekalender
Concours Hippique Eindhoven - vrijdag 22 mei 2009 Het Gouden Ei Kootwijk (Subtop) - zaterdag 27 juni 2009 Emmeloord (Subtop) - zondag 12 juli 200
Nieuw en Sint Joosland (Subtop) - zondag 30 augustus 2009 KNHS-centrum Ermelo (Subtop) - zondag 27 september 2009 Dinteloord - zaterdag 3 oktober 2009
Jumping Indoor Maastricht - 26 29 november 2009 (halve finale, acht starts per klasse)
Zwolle International - 7 17 januari 2010 (halve finale, acht starts per klasse)
Indoor Brabant - 25 28 maart 2010 (finale, vier starts per klasse)

De KNHS-Tinello Dressuur Cup 2009/2010 heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse combinaties in de kür op muziek voor de klassen ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour en zorgt voor een verantwoorde opbouw van/naar de Lichte Tour en/of naar de Zware Tour. De KNHS-Tinello Dressuur Cup bestaat uit een aantal wedstrijden (klassieke proef) die in competitieverband worden verreden en wordt afgesloten met twee halve finales tijdens Jumping Indoor Maastricht en Zwolle International en een finale tijdens Indoor Brabant (kür op muziek). Tinello, gevestigd in Kaatsheuvel, bouwt in eigen beheer keukens en interieurs op maat, veelal van massief hout en natuursteen. Tinello is sinds 1998 sponsor van paardensport. Informatie: www.tinello.nl .

Op de foto v.l.nr. Frank Klis, Martien van den Heuvel en Luc Schelstraete