Gemeente Noordwijk

Noordwijk, 2 april 2009

PERSBERICHT

Leef Bewust
en Veilig
aan de Kust

Veiligheidsdag Noordwijk 23 mei 2009

Op zaterdag 23 mei 2009 vindt op de Koningin Wilhelmina Boulevard, ter hoogte van de vuurtoren, de tweede Veiligheidsdag Noordwijk plaats. Tijdens dit evenement demonstreren vele organisaties die met veiligheid te maken hebben hun kunnen; en voor de kinderen zijn er allerlei spannende activiteiten te beleven.

Om 14.30 uur vindt op zee een spectaculaire reddingsactie plaats met de Search- and-Rescue helikopter van Bristow en de reddingboten van de Noordwijkse Reddingsbrigade en KNRM. Om 16.00 uur worden de vrijwilligers van de Brandweer, Politie, Ambulancedienst RAD, EHBO vereniging Noordwijk en het Rode Kruis ingezet bij een geïntegreerde reddingsoefening op de Noordwijkse boulevard.

De Veiligheidsdag Noordwijk is een initiatief van de lokale en regionale hulpdiensten, Stichting Keune Kust Noordwijk (Week van de Zee) en gemeente Noordwijk. Ard Zandbergen van lokale omroep NENS doet rechtstreeks verslag van het evenement. Het Shantyfestival, Slagwerkgroep Crescendo en Robin Verhage Geluidstechniek zorgen voor de muzikale omlijsting.

Het evenement wordt om 10.00 geopend en duurt tot 17.00 uur. Aanvullende informatie: www.veiligheidsdagnoordwijk.nl.