Gemeente Zoetermeer

Voorrondes Zoethout voetbaltoernooi van start

Dit jaar is er geen Europees of Wereldkampioenschap voetbal. Toch kunnen voetballiefhebbers hun hart ophalen, en wel tijdens het Zoetermeerse Zoethout voetbaltoernooi. Van zaterdag 23 mei tot en met woensdag 3 juni vinden in de âZoethoutwijkenâ (Meerzicht, Palenstein, Buytenwegh en Oosterheem) de voorrondes plaats. Op zaterdag 6 juni is de finale en wordt bekend wie de Zoethout voetbalkampioen wordt. Er wordt gespeeld in twee leeftijdsgroepen, kinderen tot en met groep 6 en kinderen uit groep 7 en 8. De teams bestaan uit vier spelers of speelsters (per team maximaal zes spelers inschrijven). Kom scoren tijdens de voorrondes op één van de volgende locaties:

Meerzicht: zaterdag 23 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur, Zoethoutlocatie bij de Regenboogschool, Kerkenbos 10. Palenstein: woensdag 27 mei van 14.00 uur tot 18.00 uur, Zoethoutlocatie bij de Floris van Brederodeflat. Buytenwegh: zaterdag 30 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur, Zoethoutlocatie bij de rolschaatsbaan in het Binnenpark. Oosterheem: woensdag 3 juni van 14.00 uur tot 18.00 uur, Zoethoutlocatie bij sporthal De Oosterpoort op het Zanzibarplein 20.

De finale is op zaterdag 6 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur, in Meerzicht, bij de Zoethoutlocatie.
Meedoen is gratis, maar van tevoren inschrijven is verplicht. Dit kan op de Zoethoutlocaties tijdens de openingsuren bij de sportbuurtwerker. Inschrijven kan tot 5 minuten voor aanvang van de voorrondes. Let op: per locatie is een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk.
Voor informatie kan men contact opnemen met de sportbuurtwerkers bij de Zoethoutlocaties of Jurran Verboort. Hij is bereikbaar per e-mail (j.p.verboort@zoetermeer.nl).

Zoethout is een laagdrempelige sport- en spelactiviteit voor kinderen tot 13 jaar, die in Oosterheem, Palenstein, Buytenwegh en Meerzicht wordt georganiseerd. Het hele jaar door kunnen kinderen gratis gebruikmaken van diverse sport- en speelmaterialen. Ook worden er regelmatig sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Het voetbaltoernooi wordt mogelijk gemaakt door het BOS-project (Buurt, Onderwijs en Sport).