FloraHolland


Fitnessmarathon voor Roparun

NAALDWIJK, 11 mei 2009 (persbericht) - Op zaterdag 23 mei organiseert Roparunteam FloraHolland samen met Rob's Health Center in De Lier een fitnessmarathon ten bate van de Roparun. De marathon vindt plaats van 10.00 uur tot 14.00 uur. Er kunnen in totaal 120 mensen meedoen. De bedoeling is dat elke deelnemer ongeveer vier uur sport (inclusief pauzes). Er kan gekozen worden uit aerobics, spinning, cardio en fitness. Deelnemers ontvangen een sponsorboekje en kunnen zich door vrienden, kennissen en familieleden laten sponsoren. Uitgangspunt is dat elke sporter minimaal 50 euro sponsorgeld meebrengt. De deelnemers die het meeste sponsorgeld ophalen maken kans op leuke prijzen, zoals een weekendje weg naar Landal Greenparks. Geïnteresseerden kunnen een sponsorboekje ophalen bij Rob's Health Center (T 0174 517250).
De totale opbrengst van deze fitnessmarathon gaat naar de Roparun. Het team van FloraHolland werkt er hard aan om dit jaar een eindbedrag van 100.000 euro te halen. Om geld bij elkaar te brengen voor mensen met kanker zijn er dit jaar al Roparun-actieweken en een Roparun-feest georganiseerd. Ook rijdt er een gesponsorde Roparun-vrachtwagen rond. Het totale sponsorbedrag wordt direct na de run van Parijs naar Rotterdam (van 30 mei t/m 1 juni) overgemaakt naar de Stichting Roparun.

Opbrengst Roparun voor mensen met kanker
De Roparun is een loopevenement waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het is de langste estafetteloop (530 km) ter wereld. De loop vindt jaarlijks plaats tijdens het Pinksterweekend. De opbrengsten van alle deelnemende teams worden besteed aan goede doelen die de kwaliteit van leven van kankerpatiënten willen verbeteren onder het motto `leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Bloemenveiling FloraHolland ondersteunt deelname aan de Roparun. Al elf jaar zetten medewerkers van de veiling zich in voor dit goede doel. Meer over het team en de Roparun is te lezen op www.roparunteam97.nl.

Boekje ophalen in De Lier
Rob Health Center is te vinden op de Jan van de Laarweg 26 in De Lier. Meer informatie ook op www.robshealthcentre.nl. Eigenaar Rob de Bruin is bekend met het organiseren van sportmarathons voor het goede doel en ondersteunt deze actie van het Roparunteam FloraHolland van harte.