Ingezonden persbericht


Persbericht van de Stichting "Dag van het Aangespannen Paard"

18 mei 2009

Studenten Diergeneeskunde organiseren Dag van het Aangespannen Paard

Groot mensportevenement bij faculteit Diergeneeskunde

Op zaterdag 23 mei 2009 organiseert de Stichting "Dag van het Aangespannen Paard" voor de achttiende keer de Dag van het Aangespannen Paard (DAP). Op deze MENmorabele dag worden er verschillende concoursrubrieken verreden en zijn er diverse demonstraties. De stichting bestaat uit zes studenten van de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.

De marathonwedstrijd is het belangrijkste onderdeel van de DAP. Deelnemers aan deze wedstrijd manoeuvreren op spectaculaire wijze hun aangespannen paarden door de prachtige themahindernissen. Aan het eind van de dag is de Grande Finale, waar de beste aanspanningen strijden om de titel "Winnaar van de Dag van het Aangespannen Paard 2009".

Concoursrubrieken en demonstraties
Gedurende de dag zijn er in de hoofdring verscheidene concoursrubrieken. Het programma in de hoofdring zal worden afgewisseld met enkele demonstraties. El Zarabia zorgt voor Oosterse sferen tijdens een prachtige show gevuld met hogeschool dressuur. De Power Horse Competition toont de kwaliteiten van het trekpaard. Daarnaast is er een Friese Hengstenshow en als klap op de vuurpijl het showteam 'The Black Riders' met 'Dance of the fire horses'. Een wervelende show waar echt niets te dol is, zoals het springen met paarden door vuur.

Braderie voor jong en oud
Naast de hoofdring is er het strodorp, waar vele kraampjes te vinden zijn met allerhande artikelen op het gebied van de paardensport. Ook zijn hier diverse stamboeken vertegenwoordigd. Voor de kleintjes is er de kindertuin, waar spelletjes te doen zijn, kinderen zich kunnen laten schminken en waar ponyritjes gemaakt kunnen worden.

Koetsentocht door Utrecht
Prachtige authentieke koetsen met in oorspronkelijke kledij gehulde deelnemers maken ook dit jaar weer een koetsentocht door Utrecht. Tevens zal het terrein van de Dag van het Aangespannen Paard aangedaan worden, om toeschouwers te laten genieten van deze wel erg bijzondere tak van de aangespannen sport. 's Avonds vervolgen zij hun tocht door de binnenstad van Utrecht. Op het Domplein wordt gestopt voor een sherrystop.

Toegang
De Dag van het Aangespannen Paard is een uniek evenement voor jong en oud. De toegang is gratis en er is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Kijk voor meer informatie op de website: www.dagvanhetaangespannenpaard.nl

Meer informatie (

Ingezonden persbericht