ProRail

Persbericht

18-05-2009

Geen treinverkeer door werkzaamheden spoor Roermond-Sittard

Spoorbeheerder ProRail werkt in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 mei op diverse plekken aan het spoor tussen Roermond en Sittard. Op het hele traject wordt gewerkt aan de bovenleiding. In de gemeente Echt-Susteren wordt de overweg Ruijtersweg vernieuwd. In Nieuwstadt vinden werkzaamheden plaats voor de nieuwe spoorbrug over de Vloedgraaf. Door de werkzaamheden is er het hele weekend van 23 mei 05.00 uur tot en met 25 mei 05.00 uur geen treinverkeer tussen Roermond en Sittard en vice versa. NS zorgt voor vervangend busvervoer.

Op het hele traject worden de zijwaartse verbindingen van de bovenleiding vernieuwd. Deze horizontale verbindingen tussen de bovenleidingkabels zorgen ervoor dat deze op zijn plaats blijft. De vernieuwing is nodig omdat de materialen aan het einde van hun levensduur zijn.
Â

Overweg afgesloten

De overweg Ruijtersweg in de gemeente Echt-Susteren wordt vernieuwd. De sporen worden vervangen en de bestrating wordt verbeterd. Tijdens de werkzaamheden is de overweg Ruijtersweg afgesloten voor al het verkeer (ook voor voetgangers). Er is een omleidingsroute.

Spoorkruisingen Vloedgraaf

In Nieuwstadt vinden werkzaamheden plaats voor het project âVloedgraaf. In het weekend van 23 en 24 mei wordt de fundering van het dek van de nieuwe spoorbrug aangebracht. Dit gebeurt door het intrillen van 20 meter lange schroefpalen. Het totale werkpakket bestaat uit de aanleg van een bredere spoorbrug, een nieuwe bredere verkeersbrug (voor fietsers en voetgangers), de aanleg van een wandelpad en de verbreding van de Vloedgraaf. Ook komt er een faunapassage onder de bruggen door. Als het project gereed is, behoren overstromingen tot de verleden tijd. Kijk voor meer informatie op www.prorail.nl en www.mjpo.nl (knelpunt L18). Het project is een samenwerking tussen Waterschap Roer en Overmaas, gemeente Echt-Susteren en ProRail.Â

MEGA

De werkzaamheden aan de bovenleiding en de overweg Ruijtersweg maken onderdeel uit van het project Meerjarige Engineering en Geïntegreerd Aanbesteden (MEGA). Tussen 2008 en 2011 voert ProRail binnen dit project een groot aantal onderhoudswerkzaamheden uit aan het spoor in Limburg, Zeeland en Brabant. In vier jaar tijd wordt op diverse trajecten de ballast (grind), het spoor, wissels en overwegen vernieuwd of gesaneerd. Daarnaast wordt op sommige trajecten ook de bovenleiding vernieuwd. Kijk op
www.prorail.nl/Publiek/Infraprojecten/Limburg/MEGA voor actuele informatie over het project.