Gemeente Helden

Zaterdag 23 mei Jeugdstation Panningen: Multicultureel Festival Sense of Culture

Op zaterdag 23 mei organiseren ´Stichting Jongeren Helden´ en ´Next Generation´ een multicultureel festival genaamd Sense of Culture. Deze dag laten de Heldense jongeren zien dat meerdere culturen prima samen gaan. Sense Of Culture vindt plaats bij het Jeugdstation op de Nijverheidsstraat in Panningen en de entree is helemaal gratis!

De dag begint om 14.00 en voor de presentatie van het programma is niemand minder dan Ali Osram aangetrokken, een geweldige cabaretier die bekend is van meerdere radio en televisieprogramma's.

Tijdens dit festijn vinden er veel verschillende activiteiten plaats. Je kunt onder andere meedoen aan een workshop streetdance of je mee laten voeren met een workshop capoeïra (Braziliaanse vechtdans), pencak silat (traditionele Indonesische krijgskunsten) en zelfs breakdance.

Een podium ontbreekt niet op het terrein. Hier vinden de hele dag door optredens plaats van onder andere dansgroep Explosion en Slagwerkgroep Concordia Panningen. Ook betreden enkele rappers uit de regio het podium waaronder Dave Kronus uit Tegelen, bekend van de formatie Ven-Low.

Natuurlijk kunnen de bezoekers deze dag ook een drankje en een hapje nuttigen bij een van de marktkraampjes. Zo krijg je de mogelijkheid om Marokkaanse hapjes de proeven en op zijn Marokkaans te "loungen" met thee en koekjes in de daarvoor speciaal gemaakte loungehoek. Kinderen kunnen henna tatoeages laten zetten of hun haren in laten vlechten.

Om Sense of Culture tenslotte spetterend af te sluiten, laat de bekende DJ Sam O'Neill zijn beats horen, wat je natuurlijk niet mag missen! Iedereen is van harte welkom zaterdag 23 mei vanaf 14.00 uur bij het Jeugdstation. Kijk voor meer informatie op www.jongerenhelden.nl

Locatie:
14.00 - 22.00
Jeugdstation - Nijverheidsstraat 16 - Panningen (gratis entree)

20-5-2009 11:15