Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 14 mei 2009

Zwerftocht door Botgat: nieuwe natuurkern nabij Groote Keeten

We gaan zaterdag 23 mei van 9.00 tot 12.00 uur op zwerftocht in dit door Landschap Noord-Holland nieuw verworven duingebied. Tot 2005 was dit terrein artillerieschietkamp van Defensie. Nu is het er stil en wordt het er steeds mooier.

Landschap Noord-Holland nodigt u uit voor een natuurwandeling. De gebieden rondom de schietplateaus hebben grote waarde voor de natuur. Ze bestaan uit zogenaamde 'grijze duinen', een lage begroeiing bestaande uit mossen, korstmossen en zeldzame flora als rondbladig wintergroen en rietorchis. Er leven verder opvallend veel konijnen die op hun beurt ruimte scheppen voor de zandhagedis, holenduif en de tapuit. Wij verwelkomen u van harte in dit nieuwe stuk natuur.

We verzamelen op het grote parkeerterrein aan de Duinweg, pal ten zuiden van Groote Keeten. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Terplekke aansluiten kan ook.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl


Noot voor redacties