Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Cultuur organiseert landelijke finale van talentenjacht

Datum
Van: 23 mei 2009 20:00
Tot: 23 mei 2009 23:00


----------
Locatie:
World Music & Dance Centre, Rotterdam

Toelichting
Landelijke finale Studenten Singer/Songwritercontest Nootuitgang Datum: Zaterdag 23 mei 2009
Locatie: World Music & Dance Centre, Pieter de Hoochweg 125, 3024 BG Rotterdam. Aanvang: 20.00 uur, Toegang: ¤ 3,-
Meer informatie en reserveren: www.nootuitgang.nl

Studenten strijden om de titel Singer/Songwritercontest 2009

Op zaterdag 23 mei 2009 organiseert Erasmus Cultuur de landelijke finale van de Studenten Singer/Songwritercontest Nootuitgang 2009. Dit jaar wordt de finale in Rotterdam gehouden, omdat het duo Randy en Wesley, afgevaardigden van de Erasmus Universiteit Rotterdam, vorig jaar de finale van Nootuitgang 2008 won.

In de culturele centra van 11 Nederlandse universiteiten zijn afgelopen weken voorrondes gehouden van de Studenten Singer/Songwritercontest Nootuitgang. Deelnemers moeten student zijn en zowel de tekst als de muziek van het liedje zelf geschreven hebben. Elke universiteit heeft een vertegenwoordiger afgevaardigd naar de landelijke finale. De finalisten krijgen voorafgaand aan de finale een workshop van singer/songwriter Giovanca. Met extra aandacht voor zangtechniek en podiumpresentatie zal Giovanca de finalisten klaarstomen voor de finale op zaterdag 23 mei 2009.

De jury bestaat uit singer/songwriter Joep Pelt, zangcoach Charles Vermeer en Ofra Beenen, muziekrecensent bij 3 voor 12 Rotterdam. De jury let bij haar oordeel op tekst, compositie, muzikale uitvoering, presentatie, timing, intonatie en originaliteit. Het publiek kan haar stem uitbrengen bij het bepalen van de publieksprijs. Naast een tournee langs de universiteitspodia krijgen de winnaars ook de mogelijkheid om een cd op te nemen in een professionele studio.