Ingezonden persbericht

Amsterdam Lowlands Lacrosse 2009

-Tweedaags lacrosse evenement barst los op 23 en 24 mei in Amsterdam-

Amsterdam - Tijdens het weekend van 23 en 24 mei 2009 vindt alweer het vierde Lowlands Lacrosse Tournament plaats in Amsterdam. Bijna 20 dames- en heren-lacrosseteams uit Duitsland, Engeland, Ierland, Oostenrijk, Denemarken en natuurlijk Nederland betreden dan de velden van sportpark Buitenveldert met maar één doel voor ogen: het winnen van de Lowlands Cup 2009. De Amsterdam Lions, die jaarlijks dit internationale evenement organiseren, staan garant voor een weekend vol actie, sportiviteit en plezier!

Lacrosse is een snelle balsport die in vroegere tijden door Indianen werd beoefend als voorbereiding op gevechten. De sport wordt vaak omschreven als een soort ijshockey op het land, waarbij voor fysiek contact door middel van de alom bekende 'body check' zeker niet altijd wordt teruggedeinsd.

Op zaterdagochtend 23 mei om 11.00 uur op sportpark Buitenveldert barst de fanatieke strijd om de Lowlands Cup 2009 los. De finales worden gespeeld op zondag 24 mei om 16.00 uur voor de dames en om 17.00 uur voor de herenteams, uiteraard gevolgd door een feestelijke prijsuitreiking.

Iedereen die geïnteresseerd is in de sport en wel eens wilt zien hoe dit er in het echt aan toe gaat, is uitgenodigd voor het toernooi weekend. Entree is gratis.

Lacrosse is op dit moment vooral in Canada en de Verenigde Staten groot. Tien jaar geleden is deze 'fastest game on two feet' overgewaaid naar Nederland en lacrosse heeft sindsdien een grote groei doorgemaakt. Inmiddels zijn verscheidene lacrosseverenigingen actief door heel Nederland. Deze zijn onderverdeeld in twee heren- en één vrouwencompetitie. De komst van lacrosse in Nederland viel samen met de oprichting van de Amsterdam Lions, die daarmee de snelst groeiende lacrossevereniging van ons land is.