Keltfest brengt de oude Kelten terug naar Dordrecht

13/02/2009 08:00

Vana-Events

23 en 24 mei 2009

DORDRECHT - Dit voorjaar komen vervlogen tijden weer tot leven in de Hollandse Biesbosch in Dordrecht. Tijdens Keltfest zijn er tal van activiteiten waarbij bezoekers in contact komen met de Keltische cultuur. In het historische dorp bijvoorbeeld, waar je kunt zien hoe er werd geslapen op schapenhuiden of zelf meedoet aan een workshop zwaardvechten. Natuurlijk is het evenement niet compleet zonder het grote muziekpodium, waar de Schotse doedelzak wordt afgewisseld met feestelijke Ierse folkmuziek!

Tijdens een wandeling over de Keltische markt blijkt er van alles te doen voor jong en oud. Je kunt zelf pottenbakken en boogschieten, of genieten van typisch Schotse specialiteiten. De catering is geheel in sfeer verzorgd. Vanaf aardewerken borden worden onder andere Haggis en Schotse Zalm geserveerd, naast de ter plekke gebraden Highland Steak en Oerham. Ook het Ierse bier wordt natuurlijk gedronken uit stenen kroezen!

Dit jaar is Keltfest weer het toneel van de Nederlandse Kampioenschappen Highland Games. Tijdens deze Schotse traditie kunnen mannen, vrouwen en zelfs kinderen zich met elkaar meten. De presentatie van het steenstoten, hamer slingeren en natuurlijk het boomstam gooien komt voor rekening van Wout Zijlstra, die als sterkste man van Nederland al vele prijzen in de wacht sleepte.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.keltfest.nl