Erasmus Universiteit Rotterdam

Finale Studenten Singer/Songwritercontest Nootuitgang 2009

Op 23 mei vindt de landelijke finale van de Studenten Singer/Songwritercontest Nootuitgang 2009 plaats in het World Music and Dance Centre (WMDC) te Rotterdam. Dit evenement is geinitieerd vanuit het LOCO, het overkoepelend orgaan van de universitaire culturele centra, en wordt dit jaar georganiseerd door Erasmus Cultuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In de culturele centra van 11 Nederlandse universiteiten zijn afgelopen weken voorrondes gehouden van de Studenten Singer/Songwritercontest Nootuitgang. Voorwaarden voor deelname is dat de singer/songwriter student moet zijn en het liedje (zowel tekst als muziek) zelf geschreven heeft. Op de website www.nootuitgang.nl vindt u een overzicht van de winnaars van de voorronden uit deze steden.

Elke universiteit vaardigt vervolgens haar winnaar af naar de landelijke finale. Dit jaar wordt de finale in Rotterdam gehouden, omdat de Rotterdamse afvaardiging de editie van Nootuitgang 2008 won. Alle finalisten krijgen voorafgaand aan de finale een workshop van singer/songwriter Giovanca. Met extra aandacht voor zangtechniek en podiumpresentatie zal Giovanca de finalisten klaarstomen voor de finale op 23 mei.

Tijdens de finale zullen de 11 deelnemers strijden om een juryprijs en publieksprijs. De jury bestaat uit singer/songwriter Joep Pelt, zangcoach Charles Vermeer en Ofra Beenen, muziekrecensent bij 3 voor 12 Rotterdam. De jury zal bij haar oordeel letten op tekst, compositie, muzikale uitvoering, presentatie, timing, intonatie en originaliteit.

De winnaar krijgt, naast de mogelijkheid om een studio-opname van het winnende liedje te maken, ook een tournee aangeboden langs de podia van de cultureel centra van de deelnemende universiteiten.

Landelijke finale Studenten Singer/Songwritercontest Nootuitgang

Datum: Zaterdag 23 mei

Locatie: WMDC, Pieter de Hoochweg 125, 3024 BG Rotterdam.

Aanvang: 20.00 uur, Toegang: ¤ 3,-

Meer informatie en reserveren: www.nootuitgang.nl