Ingezonden persbericht


Persbericht: DamoClash op ADM: Get Down With The Stock-Exchange! Amsterdam, 11 mei 2009

DamoClash is terug! Ontstaan als een vrolijk festival in de grauwe luwte van Pakhuis Afrika, is DamoClash na enkele omzwervingen terug met de beide benen in de modder: op het gekraakte ADM-terrein in het westelijk havengebied van Amsterdam. Zoals voorheen gedijt DamoClash het beste in momenten van crisis. Daarom wordt op 23 mei de huidige economische malaise aangegrepen om een eigen creatieve economie te creëren: met bijbehorende fluctuerende bierprijzen, brandende banken en ons eigen crisismanagement. Voor betalingen wijzen we de onbetrouwbare gangbare munten af en drukken onze eigen ADM-ers*!

DamoClash begon in 2004 als protest tegen het tekort aan voor jongeren toegankelijke cultuurcentra in Amsterdam. Daarnaast wilde het festival ruimte scheppen voor samenwerkingsprojecten tussen jongeren, studenten en kunstenaars. Omdat het festival uit haar voegen groeide, trekt DamoClash voor de 11e editie de stad uit en de frisse lucht in.

De culturele vrijhaven ADM is één van de laatste grote woon/werkgemeenschappen in Amsterdam. Theatermakers, uitvinders, zeebonken en vrijbuiters hebben er de ruimte om te experimenteren. Helaas komt al het mooie een eind, want ook dit terrein zal moeten wijken, voor een tiental wachtplaatsen voor de binnenvaart. De bewoners van het ADM-terrein zijn in gesprek met het Havenbedrijf Amsterdam en hopen op een oplossing. Door middel van dit crisisfestival proberen DamoClash en ADM aan het publiek duidelijk te maken wat de waarde is van het behoud van vrijplaatsen in de stad. Ontkavel de verworven aarde en geef kunst en cultuur de ruimte!

Op het programma staat muziek, film, acts, poëzie, theater en hapjes. Iedereen die wil, mag mee doen. Wil je muziek maken, poëzie voordragen, creatief zijn met verfbommen of andersoortige artistieke programma's tot uiting laten komen? Neem je spullen en ideeën mee, en maak het festival tot een succes. Damoclash duurt van 16:00 's middags tot 04:00 's nachts. Het zeer flexibele programma staat op http://www.damoclash.nl. Op de website staat ook meer informatie over de route en mogelijk vervoer.

DamoClash
23 mei, 16:00 - 04:00
Het ADM terrein

*Algemeen Dalende Munteenheid



Ingezonden persbericht