Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 12 mei 2009

Wandelexcursie dieren luisteren in het donker

Het trippelen van een muis, het ritselen van ree op zoek naar voedsel of de roep van de bosuil. Overdag is het moeilijk luisteren, als uw ogen al zoveel waarnemen. Daarom nodigen wij u van harte uit voor een heel speciale stilte-excursie. Daarbij gaan we af en toe even zitten om de geluiden goed te kunnen horen.

Neem uw beste vriend of vriendin, partner of collega mee het bos in op zaterdag 23 mei. We verzamelen om 22.00 uur op de parkeerplaats van landgoed Leyduin, op de grens van Vogelenzang en Heemstede. De excursie duurt tot ca. 23.30 uur.

Wij raden u aan een stukje plastic mee te nemen om op zitten en stevige schoenen te dragen. Reserveer zo spoedig mogelijk, het aantal plaatsen is beperkt en deze excursie is altijd snel volgeboekt. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen.

Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50. Startpunt van deze excursie is het Natuurinformatiecentrum Kakelye bij de parkeerplaats aan de Manpadslaan 2, 2114 BJ Vogelenzang. Het ligt 2 km ten zuiden van NS station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart.

Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland vindt u op www.natuurwegwijzer.nl.