TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-05-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 23 mei
Radio 2 - 16.00 uur

CUBY AND THE BLIZZARDS IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 23 mei ontvangt Daniël Dekker in TROS MUZIEKCAFÉ:

De bluesformatie Cuby and the Blizzards is een monument in de Nederlandse popmuziek. Het gloednieuwe album heet 'Cats Lost'. Een plaat die in sfeer en emotie doet denken aan legendarische voorgangers als 'Desolation' (1966) en 'Groeten Uit Grollo' (1967). Maar Harry 'Cuby' Muskee slaat tekstueel een brug naar het heden: "Ik schrijf over hedendaagse dingen, niet meer alleen over de delta." Het album is geproduceerd door provinciegenoot en mede-bluesfanaat Daniël Lohues.

Daniël Lohues heeft inmiddels zijn derde album 'Allennig III' uitgebracht met daarop 20 nummers. Een verzameling prachtige, intieme songs, gespeeld op gitaar, banjo of piano. Met 'Allennig III' is Lohues nog tot en met 31 mei in de theaters te zien.

Andrea McEwan werkte samen met Katie Melua. In Australië is ze bekend als actrice en in Nederland komt ze langs om songs van haar debuutalbum 'Rental Property' te zingen. Eerlijk, persoonlijk en poëtisch. De Australische woont op dit moment in Berlijn.

In 1972 is Anne Soldaat 7 jaar. Op dat moment hoort hij Little Jimmy Osmand en weet dan dat hij muzikant wil worden. Jaren later staat hij als gitarist van Daryll-Ann inderdaad op de Nederlandse podia. De band gaat uit elkaar; Soldaat richt de band Do-The-Undo op en brengt onder zijn eigen naam het album 'In another life' uit. De plaat is geproduceerd door Jason Falkner en staat vol met mooie popsongs.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS