Lesbische liefde: seks maar dan anders

20/05/2009 06:50

Stichting FemFusion

IJSSELSTEIN 20 mei 2009 - Nog steeds denken velen bij lesbische liefde uitsluitend aan seks. Hetero-mannen zien lesbiennes als een aantrekkelijke aanvulling op het menu en actrices pimpen hun profiel met zogenaamd 'lesbisch' gedrag. Tijd dus voor het inzicht dat lesbische liefde om zoveel meer draait dan 'platte seks'.

Stichting FemFusion organiseert vijf debatten over Lesbische Emancipatie. Het vierde debat heeft als thema: Ontseksen. Een cruciaal onderwerp, aldus voorzitter Dymphie Verleun: "Zodra het over lesbische en biseksuele vrouwen gaat, zie je de vooroordelen opduiken. Bijvoorbeeld: lesbische liefde als kick voor heteromannen, of het zou om vrouwen gaan die nog geen echte man zijn tegengekomen." Opvallend vindt Verleun het dat al deze reacties gaan over de seksuele kant en niet over liefde; normaliter het uitgangspunt van een relatie.

"Het feit dat bij homoseksualiteit de focus meer op homomannen ligt dan op lesbische vrouwen, helpt niet echt mee. Homo's worden vaak geassocieerd met véél seks, wisselende partners, onveilige seks en niet te vergeten het fenomeen HOP (homo-ontmoetingsplek)!" aldus Verleun. "Bij vrouwen is seks meestal veel meer gekoppeld aan intimiteit. Dit geldt ook bij vrouwen die van vrouwen houden."

De huidige trend onder vrouwen is te 'dwepen' met biseksualiteit. Maar als een Katja Schuurman voor de camera tongzoent met een andere vrouw, flirtend met de fantasie van de heteroman, houdt zij vooral de vooroordelen in stand. Ook zij vertaalt lesbische liefde naar platte seks. Lesbische en biseksuele vrouwen hebben hier last van, omdat hun relaties daarmee niet serieus worden genomen. Het is tijd dat lesbische vrouwen hun eigen seksualiteit claimen. De eerste stap hiertoe vormt het debat Ontseksen op 23 mei onder leiding van Inge Diepman.

U kunt zich nog aanmelden via www.lesbischdebat.nl





http://www.lesbischdebat.nl

http://www.stichtingfemfusion.nl