PvdA Rotterdam


Uit het college

Rotterdammer in hart en nieren: Hans Vervat

Za 23 Mei 2009 - redactie
Rotterdammer in hart en nieren: Hans Vervat

Deze week werd bekend dat de PvdA-gemeenteraadsfractie Hans Vervat zal voordragen als nieuwe wethouder Verkeer, Vervoer en Economie. Maandagavond zal Vervat met instemming van de gemeenteraad- als wethouder geïnstalleerd worden.

De 61-jarige Vervat groeide op in Delfshaven. Aan de hand van zijn vader ging hij mee naar Het Kasteel om wedstrijden van Sparta te bezoeken. Sparta heeft nog altijd een warm plekje in zijn hart, maar tegenwoordig is hij vaker bij Feyenoord te vinden, waar hij zich als commissaris bezighoudt met het stadion Feyenoord. Met bloedend hart neemt Vervat nu afscheid van dit commissariaat om iedere schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

Hoewel Vervat nu officieel in Antwerpen woont, is hij nooit echt uit Rotterdam vertrokken. De toekomstig wethouder wil graag ook weer officieel terugkeren in zijn geboortestad. Hij heeft er altijd een appartement aangehouden en is er zeer regelmatig te vinden. Vaak om te werken Vervat bezit een aantal bedrijven in de Rotterdamse haven-, maar ook vaak om te genieten van de mooie plekjes van Rotterdam. Niet verwonderlijk voelt hij zich het meest thuis aan het water: de Oude Haven, Wilhelminapier, Lloydkwartier en het oude Delfshaven zijn zijn favoriete plekken.

Hans Vervat: Waar je ook bent in de wereld, als je uit Rotterdam komt houd je altijd dat Rotterdamgevoel. Rotterdammers zijn iets speciaals. De taal, de wijze van uitdrukken, de directheid, de openheid: dat is Rotterdams en vind je nergens anders. Een Rotterdammer kan je eerst uitschelden en vijf minuten later een biertje met je drinken. Recht voor zijn raap en eerlijk: dat past bij mij.

Vervat wordt wethouder in een tijd van economische recessie, waarin veel Rotterdammers onzeker zijn over hun werk, hun opleiding, hun toekomst. Hans Vervat: Ik ga er keihard tegenaan om Rotterdam en de Rotterdammers door deze moeilijke tijd heen te slepen. Juist nú wil ik me inzetten voor mijn stad."