Politie Groningen

Zaterdag 23 mei 2009

Provincie Groningen, 23-05-2009

Groningen: arrestaties na vechtpartij

Na een vechtpartij in de Peperstraat in Groningen werden twee mannen door de politie aangehouden. De politie werd iets na vier uur door horecamedewerkers gealarmeerd dat enkele personen met elkaar op de vuist waren gegaan. Toen de agenten er aan kwamen, wilde een van de personen er vandoor. De man, 23-jarige inwoner van Groningen, werd op het Kattendiep aangehouden. Daar werd ook een tweede verdachte, een 20-jarige Groninger aangehouden. Beide mannen zijn voor onderzoek ingesloten.

Groningen: man slaat op politieauto

Een 20-jarige inwoner van Groningen werd vrijdagnacht in de Kreupelstraat aangehouden nadat hij tegen een politieauto had geslagen. De man had kort ervoor een bekeuring gehad omdat hij bij een vechtpartij was betrokken. De stadjer was het niet eens met de bon en probeerde behoorlijk agressief verhaal te halen bij de politiemensen. Nadat de agenten de man diverse keren de klachtenprocedure hadden uitgelegd en weg wilden gaan, sloeg de 20-jarige tegen hun auto. Hij werd vervolgens gearresteerd. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Haren: vrouw van tas beroofd

Een 19-jarige fietsster uit Groningen werd vrijdagavond laat op de Rijksstraatweg bij Haren van haar tas beroofd. Het slachtoffer werd op het fietspad tegengehouden door een onbekende man die uit een auto was gestapt. Hij greep haar bij de schouder en trok de tas van haar af. Toen er een auto aan kwam rijden, rende de man naar zijn wagen en ging er met hoge snelheid richting Haren vandoor. Een zoektocht van de politie leverde vooralsnog niets op. Het onderzoek wordt voortgezet.

Veelerveen: man valt uit boom

Een 55-jarige inwoner van Veelerveen liep vrijdagmiddag onder meer rugletsel op bij een val uit een boom aan de Scheidingsweg in zijn woonplaats. De man was aan het snoeien waarbij een tak tegen zijn ladder viel die vervolgens van de boom gleed. De bemanning van de traumahelikopter verleende assistentie bij de hulpverlening. Het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De politie zet de toedracht van het ongeluk op papier.

Veendam: jongen aangehouden na messteken

De politie arresteerde vrijdagnacht een 16-jarige jongen uit Nieuwe Pekela nadat hij in Veendam een 14-jarig meisje met een mes zou hebben gestoken. Het uit Veendam afkomstige slachtoffer liep kort na middernacht vanuit het centrum naar huis toen op de Sorgvliethlaan een jongen uit de bosjes opdook. Deze beschuldigde haar ervan dat ze over hem had geroddeld en stak haar met een mes in haar arm en raakte eveneens haar hals. Het meisje wist weg te rennen en kreeg hulp bij omwonenden. De verdachte werd ruim een uur later in het centrum van Veendam aangehouden. Hij is ingesloten. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld en kon daarna naar huis. De politie doet verder onderzoek.

Nieuweschans: onderzoek brand bij woning

De politie stelt een onderzoek in naar een brandstichting in de nacht van vrijdag op zaterdag in een woning aan de Hoofdstraat in Nieuweschans. Rond tien voor vijf werd brand ontdekt in een brievenbus aan de binnenkant van de voordeur. De bewoners waren op dat moment niet aanwezig. Politiemensen wisten met een brandblusser erger te voorkomen. De woning liep voornamelijk rookschade op. De politie houdt onder meer een buurtonderzoek.

Oude Pekela: uit de koers

Een 56-jarige inwoner van Wildervank werd vrijdagavond in een woning aan de Rozenhof in Oude Pekela door de politie aangehouden. De man zou kort ervoor onder invloed van alcohol met een auto bij De Helling op een geparkeerde wagen zijn gebotst en door zijn gereden. Bij de Rozenhof raakte hij opnieuw de koers helemaal kwijt en belandde in de bosjes. De bestuurder liep daarna naar vrienden waar hij eerst al op bezoek was en voor wie hij enkele kratten bier zou halen. Bij een alcoholcontrole kwam een promillage van bijna 1.9 tevoorschijn. Hij bleek bovendien eerder te zijn veroordeeld waarbij hem door de rechtbank het rijbewijs was afgenomen. De man ontkende dat hij had gereden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lutjegast: oldtimer uitgebrand

Bij een woning aan de Zeehaanstraat in Lutjegast brandde in de nacht van vrijdag op zaterdag een oldtimer geheel uit. De eigenaar van de wagen hoorde even na vier uur plotseling de claxon van de wagen, een Mercedes-Benz. Toen hij ging kijken stond de auto in brand. Enige tijd later werd brand ontdekt bij een schuurtje in de omgeving. Daar kon erger worden voorkomen. De politie sluit brandstichting niet uit en doet onderzoek.