Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Drempt - Rijbewijs kwijt                                  |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 mei een 51-jarige man uit Doesburg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist werd rond 00:30 uur staande gehouden op de Zomerweg in Drempt. Zijn rijgedrag trok de aandacht van surveillerende agenten. Een blaastest mislukte, waarop de man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor het afnemen van een ademanalyse. Hierbij blies hij 1,8 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Wehl - Onder invloed achter stuur                         |

Een 32-jarige man uit Wehl is in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 mei door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist werd rond 03:00 uur staande gehouden op de Nieuw Wehlseweg in Wehl. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,0 blies. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Haarlo - Jongeren beboet voor baldadigheid en wildplassen |

De politie heeft naar aanleiding van meldingen over baldadig gedrag en mogelijke vernielingen in en rondom een speeltuin in het centrum van Haarlo zes jongeren ondervraagd over hun aandeel hierin. Drie jongens van 16 en 17 jaar uit Borculo zijn beboet voor baldadigheid en wildplassen.


De politie ontving vrijdagavond 22 mei rond 23:30 uur meldingen dat de jongens tegen allerlei zaken aan zouden hebben geschopt (lampen, borden) en daarbij mogelijk zaken hadden vernield. Er bleek geen sprake van schade. Wel zijn de jongens aangesproken op hun gedrag en drie van hen zijn beboet voor baldadigheid en wildplassen. Één van de jongens had over de glijbaan in de speeltuin geplast.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(


zoek van de politie om zich te legitimeren.


De politie vroeg de man meerdere malen om zich te legitimeren, maar dit weigerde hij. Na zijn aanhouding weigerde hij vervolgens mee te gaan en werd hij agressief. De politie was hierdoor genoodzaakt de man geboeid mee te nemen naar het politiebureau. Op het bureau is de man gefouilleerd en bleek hij een mes in zijn onderkleding verstopt te hebben. De man is na verhoor en het vaststellen van zijn identiteit heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --