Week van de Respijtzorg


Steunpunt Mantelzorg Barendrecht zoekt respijtzorgvrijwilligers

BARENDRECHT, 20090518 -- In de week van 23 t/m 29 mei wordt op diverse plaatsen in Nederland de Week van de Respijtzorg gehouden. Respijtzorg is nog vrij onbekend: het gaat om een vorm van zorg waarbij een mantelzorger wordt ontlast. Vaak wordt respijtzorg geboden door vrijwilligers. In Barendrecht is op 4 april de campagne gestart "Heb je even voor mij?". Deze campagne richt zich op het werven van respijtzorgvrijwilligers.

Succes
In Barendrecht staat de teller nog steeds op 0. Het steunpunt Mantelzorg Barendrecht snapt dit niet zo goed. Marja Sterk, consulent: "Een aantal mensen hebben wel aangegeven erover na te willen denken. Dit moeten we afwachten dus. Ik heb echt geen idee, hoe het komt dat er voor Barendrecht geen aanmeldingen zijn in tegenstelling tot Albrandswaard en Ridderkerk waar dezelfde campagne loopt. We hebben gepraat als brugman." Op 4, 15 en 24 april zijn medewerkers van het Steunpunt, de wethouder en Wmo loket medewerkers de straat op gegaan om actief vrijwilligers te werven. Wat wel opvalt is dat de inwoners van Barendrecht respijtzorg een goede zaak vinden.

Bloemen
Tijdens de Week van de Respijtzorg hoopt het Steunpunt op de eerste aanmelding van een vrijwilliger. De vrijwilliger die deze eer ten deel valt zal extra warm welkom worden geheten met een mooie bos bloemen. Heeft u belangstelling om vrijwilliger te worden meldt u zich dan in deze week aan want dan kan het zomaar zijn dat u in de bloemetjes wordt gezet!

Aanmelden
Woont u in Barendrecht en heeft u wat tijd over voor dit dankbare vrijwilligerswerk, neem contact op met het Steunpunt op www.evenvoormij.nl





Steunpunt Mantelzorg Barendrecht