Nootuitgang; nationale singer-songwriterwedstrijd voor studenten


ROTTERDAM, 20090424 -- Op 23 mei wordt de landelijke finale van de Studenten Singer/Songwritercontest Nootuitgang 2009 gehouden in het World Music and Dance Centre (WMDC) te Rotterdam. In de culturele centra van alle Nederlandse universiteitssteden zijn afgelopen weken de voorrondes gehouden van de Singer/Songwritercontest Nootuitgang. Voorwaarden voor deelname is dat de singer/songwriter student moet zijn en het liedje (zowel tekst als muziek) zelf geschreven heeft.

Elke universiteitsstad vaardigt vervolgens een afgevaardigde af naar de landelijke finale. Deze finale wordt elk jaar in de stad gehouden die het jaar daarvoor de finale heeft gewonnen. Dit jaar is dat Rotterdam omdat het duo Randy en Wesley vorig jaar de finale van Nootuitgang 2008 won.

De finalisten krijgen voorafgaand aan de finale nog een workshop van Singer/Songwriter Giovanca. Met extra aandacht voor de zangtechniek en podiumpresentatie kan zij de finalisten nog laatste tips en adviezen meegeven voor de finale op 23 mei.

Op 23 mei strijden de deelnemers om een publieks- en juryprijs.
De jury bestaat uit singer/songwriter Joep Pelt, zangcoach Charles Vermeer en Ofra Beenen, muziekrecensent bij 3 voor 12 Rotterdam. De jury zal bij haar oordeel letten op tekst, compositie, muzikale uitvoering, presentatie, timing, intonatie en originaliteit.

Naast een tournee langs de universiteitspodia krijgen de winnaars ook de mogelijkheid om een cd op te nemen in een professionele studio.


Landelijke finale Studenten Singer/Songwritercontest Nootuitgang
Datum: Zaterdag 23 mei
Locatie: WMDC, Pieter de Hoochweg 125, 3024 BG Rotterdam.
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: ¤ 3,-
Reserveren: via www.nootuitgang.nl
Meer informatie: www.nootuitgang.nl

Dit evenement is geïnitieerd vanuit het LOCO, het overkoepelend orgaan van de universitaire cultureel centra.





Erasmus Cultuur