Springen als een geit op de kinderboerderij


Het Nationaal Kinderboerderijen Weekend draait om beweging

UTRECHT, 20090512 -- Wie gaat er mee naar de kinderboerderij? Op zaterdag 23 en zondag 24 mei vindt het 16e Nationale Kinderboerderijenweekend (NKW) plaats. Dit weekend worden er in het hele land talloze activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Het thema dit jaar is `Dier in Beweging'.

Bij beweging denk je al snel aan sport. En ook dieren doen (mee) aan sport. Denk maar aan dressuur met paarden. Of aan flyballen met de hond. En wist je dat er ook races worden gehouden met runderen en kamelen? Maar je hoeft niet te sporten om in beweging te blijven. Zo fietsen veel mensen dagelijks naar school of werk. En wilde paarden lopen soms wel 30 tot 50 kilometer per dag!

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Als je genoeg beweegt en goed eet, dan blijf je goed in conditie. Dat geldt voor mens én dier. Tijdens het kinderboerderijenweekend kun je ontdekken hoe dieren bewegen. En wat die dieren eigenlijk kunnen presteren. Maar misschien kun je ook een wedstrijdje houden tegen de dieren van de kinderboerderij! In het hele land vinden op de kinderboerderijen tal van activiteiten plaats voor jong en oud. Zo zijn er knutselactiviteiten en tentoonstellingen. Hierdoor kunnen bezoekers - groot en klein - zelf meer ontdekken over `dieren in beweging' op de kinderboerderij.

Aandacht voor kinderboerderijen
Het Nationale Kinderboerderijenweekend is een initiatief van Stichting KinderBoerderijen Nederland (SKBN). Tijdens dit weekend kunnen de kinderboerderijen zich gelijktijdig aan het publiek presenteren. De kinderboerderij 'om de hoek' is voor vele bezoekers iets vanzelfsprekends, terwijl het eigenlijk best bijzonder is. Kinderboerderijen zijn dé ontmoetingsplek voor kinderen (en volwassenen) met landbouwhuisdieren en natuur. Hier komen educatie en recreatie samen. Kinderen leren spelenderwijs dat de melk en eieren niet bij de supermarkt vandaan komen, maar van de koe en de kip. En kunnen ze kennis maken met een echt varken.

Deelnemende kinderboerderijen
Meer informatie en een overzicht van de deelnemers aan het Nationale Kinderboerderijen Weekend is te vinden op www.kinderboerderijenweekend.nl. Of informeer bij je eigen kinderboerderij naar de activiteiten en openingstijden.

Het startschot
Op woensdag 20 mei vindt de aftrap van het Nationaal Kinderboerderijen Weekend plaats. TV-dierenarts Henk Lommers zal op kinderboerderij de Koppelsteede in Utrecht om 13.30 uur (letterlijk) het startschot geven. Er zullen diverse activiteiten zijn, waaronder de Farm-o-Lympics. U bent hierbij van harte uitgenodigd!





Ingezonden persbericht