Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

21 april, 2009

Debuut in `de groene hel'
Carlo van Dam met VW in 24 uur van de Nürburgring

WOLFSBURG - De Nederlandse autocoureur Carlo van Dam is door Volkswagen uitverkoren om met een Scirocco GT24 mee te doen aan de jaarlijkse 24 uurrace op de Nürburgring, die op zaterdag 23 as. mei van start gaat. VW is met vijf Scirocco's sterk vertegenwoordigd in deze klassieker. Behalve van Dam maken ondermeer de Spaanse rallylegende Carlos Sainz en de twee Duitse toerwagenspecialisten Klaus Niedzwiedz en Alfrid Heger deel uit van het fabrieksteam. Voor Carlo is het de eerste keer dat hij van start gaat op de even als beruchte als geliefde oude Nürburgring, de ruim 22 kilometer lange Nordschleife die ook wel de 'groene hel' wordt genoemd.

"Geweldig dat Volkswagen me hiervoor gevraagd heeft. Deze 24 uurrace geniet onder autofabrikanten veel aanzien en is enorm populair: er doen ruim 200 auto's meer en er komen zo'n 200.000 toeschouwers. Om eindelijk op de Nordschleife te kunnen racen, is natuurlijk fantastisch. Hoe meer ik erover hoor, hoe enthousiaster ik word." Van Dam vormt een team met de Chinees Congfu Cheng, Franck Mailleux (F) en

Heger. Het viertal rijdt met een 330 pk benzine-Scirocco GT24, de auto waarmee VW vorig jaar de tweeliter turboklasse won. Volkswagen zet ook twee GT24's in die op aardgas rijden.

Carlo was afgelopen weekeinde namens Volkswagen in Düsseldorf aanwezig bij de door 210.000 mensen bezochte DTM-presentatie. Als VW-fabriekscoureur komt Carlo dit jaar uit in het EK Formule 3, dat in het voorprogramma van de DTM-races wordt verreden. Volgende week zal hij in Frankrijk wederom testen met de Dallara-Volkswagen van het Kolles & Heinz Union-team. Het EK begint op 16/17 mei op het circuit van Hockenheim, een week later volgt 24 uurrace op de Nürburgring.

END

Contact details (